E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis'te EYT mesaisi---

Meclis'te EYT mesaisi

Meclis'te EYT mesaisi
05 Şubat 2023 - 11:51 borsagundem.com

TBMM Genel Kurulu, milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

Meclis, önemli konuları ele alacağı yoğun bir haftaya daha giriyor.​

Haftalık çalışmasına 7 Şubat Salı günü başlayacak Genel Kurulda, EYT düzenlemesini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Teklifle, 8 Eylül 1999'da ve bu tarihten önce çalışmaya başlayanların; 9 Eylül 1999'da ve bu tarihten sonra çalışmaya başlamalarına rağmen sigortalılık başlangıç tarihini geriye götürmeye imkan tanıyan ilgili mevzuat hükümlerine göre yaptıkları borçlanmalar ile sigortalılık başlangıç tarihlerini 8 Eylül 1999 ve öncesi tarih olacak şekilde geriye götürenlerin, mevcut mevzuattaki emekliliğe hak kazanma koşullarından yaş şartı kaldırılacak.

Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içinde tekrar işe başlayan bütün çalışanlar için yüzde 5 destek primi verilecek.

Kamu kurumlarında sürekli işçi olarak çalışanların emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmaları halinde iş sözleşmelerinin zorunlu feshini gerektiren hükümler yürürlükten kaldırılacak.

Borç yapılandırma paketi

Genel Kurul daha sonra, kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni gündemine alacak.

Teklifle, vatandaşların vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere borçları yapılandırılacak.

Düzenleme, 31 Aralık 2022'den önce işlenen fiillere ilişkin kamuya olan borçları kapsayacak.

Sürücülere uygulanan trafik idari para cezalarına istinaden verilen ve aktif durumda olan ceza puanları silinecek.

Teklifle, vergi dairesine borçlu olan 7,6 milyon kişinin 4,6 milyar lira borcu terkin edilecek.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunun salı günkü toplantısında, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK'ün çalışmaları hakkında sunum yapacak.

Bu arada TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

17 soru 17 cevap EYT ile ilgili merak edilen her şey

 

EYT'de yeni gelişme: Komisyon’dan geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)06 Şubat 2023 07:46

    A4 kağıdına yazılmış 4 madde :D yahu bunu sgk gişe görevlilri dahi yapabilir. 2 madde eski kanundan, 2 madde yeni kanundan... bunun nesine mesayi çalışma kafa yorma aylardır hemde :D ya sizlerin kafa çalışmıyor, yada bu işleri bilmiyorsunuz :D bide abuk subuk ağzınızda eyt eyt ... millet varsa kendi 1 aylık maaşı için sandıkda büyük hesap sorar. bu işler oyuncak değil. Millet hakkına hukukuna girdin mi vereceksin. göz göre göre haklarını gasp etmek ama saatlerce mesayi yapmak felan filan boş... Sandıkda ibreyi döndürür bu EYT orası açık. 

  • Berk06 Şubat 2023 01:23

    Tv karşısında verdiğiniz sözü tutun, 5000 iş günü ve yaş sınırını kaldırın,

  • ALİ RIZA GÜZELKALE05 Şubat 2023 21:15

    Bence 600 milletvekiline ne gerek var.bunların hepsine otomobil, güvenlik görevlisi,  sekteter, şunu bunu TCMM de kaç bin tane milletvekili çalışıyor hepsi bir dönem milletvekilliği yaptım mı süper emekliliği hak ediyorlar.yemek beleş her şey beleş ekmek milletten su ALLAH tan.milletvekilli sayısı 300 indirilmelidir.milletvekilleri krallardan ve padişahlar daha yetkili ve donulmazlıklara sahipler.cumhuriyet için de milletvekili cumhuriyetlerini kurmuşlar iktidarıda aynı muhalefeti de aynı bir birlerinden hiç farkları yoktur.kendi menfaatleri olunca hepside bir anda omuz omuza verirler.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ05 Şubat 2023 20:18

    Köşeyi dönmüşlerdir.ben işyerinde çalışınca mesai yapar idim patron vermez idi.bunlar mesailerler beraber 80 000 TL rahat alırlar.avantalarını konuşmak dahi istemiyorum.

  • Ga05 Şubat 2023 18:07

    Bağ-Kur prim 5400 gün olması gerekiyor. Bu kadar basit

  • SSK emekli05 Şubat 2023 14:14

    İntibak bekliyoruzzzzzzzzzzz

  • Bekir05 Şubat 2023 13:45

    Normal emekli olanlarda madur oldu.

  • Suat05 Şubat 2023 12:44

    Bu yıl ve geçen yıllarda normal emekli olanların ve olacakların hakları yendi yazık değilmi.