E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem17 soru 17 cevap EYT ile ilgili merak edilen her şey ---

17 soru 17 cevap EYT ile ilgili merak edilen her şey

17 soru 17 cevap EYT ile ilgili merak edilen her şey
04 Şubat 2023 - 22:13 borsagundem.com

EYT yasası kanun teklifi gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda onaylandıktan sonra Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla yürürlüğe girecek . Peki EYT yasa tasarısı ile ilgili neler biliyoruz neler bilmemiz gerekiyor


Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT yasası için kanun teklifi önümüzdeki hafta içinde Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası sonrası EYT yasası Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bundan sonra emeklilik işlemleri için başvurular başlıyacak. EYT'den emekli olacaklar ne yapacak? Nasıl başvuracak? Faruk Erdem'in Sabah'taki haberine göre soruların cevapları şöyle...

YASA ÇIKINCA KİMLER HEMEN BAŞVURU YAPACAK?

8 Eylül 1999 öncesinde bir sosyal güvenlik kurumunda sigortalı olmuş çalışmaya başlamış ve primi yatırılmış tüm vatandaşlar Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına giriyor. Burada EYT'li olmak için tek şart 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup prim yatırmış olmak. Yasa çıktıktan sonra ilk etapta başvuru yapacaklar ise primini ve yılını tamamlamış olanlar. Yaş dışındaki şartları tamamlayanlar başvurup yaş şartı olmadan emekli olacaklar.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeki çelik 05 Şubat 2023 10:21

    Bizler EYT lı olarak bu hükümetten hiç bir şey istemiyoruz 14 mayısı bekliyoruz

  • Mucise Reis : )05 Şubat 2023 09:16

    Fransada stajerlık yapan x vatandaş. yurt dışı borçlanması ile TC ye geldiğinde SGK başlangıç tarihi olması ? Ama TC destajer iken giriş olsada sıfır prim uyarısı nednei ile giriş tarihinin sayılmaması... yani Fransadaki  vanataş işe girişt arihi oluyor yurtdışında bulundugu gunlerini bildiridğinde ama TC de ise kabul olmuyor. Anayasa neden çifte standartlı bu işleme dur dyemiyor ? birine başka, diğerine başka uygulama yapan sgk bu konu hakkında suçludur. Hak aramak için rsmi mahkeme işlemi yapmalısınız. Haklar lafla sözle tvde vb olmaz.Nasıl ki sgk emeklılık remsi gazete ve kanunlaşma ile gerçeğe kavuluyor. Seninde hakkın mahkemeye gitmen ile gerçekleşebilir. Toplanın 5-10 stajer gidin mahkemeye. Biraz google delil toplayın kanun sonuçları mahkeme osnuçları ve hakkınızı arayın. Avrupada bir ülke olacak kurum mahkeme dosyaları ile dolmuştu. Çünkü resmi kararlar ve kanunlar oynak ,tutarsız  kaç stajer mahkemeye gitt ? :D hiç... yazık etmeyın haklarınıza.

  • Fg05 Şubat 2023 10:36

    İnleyen nameler ruhumu sardı uyumadın bunumu yazdın bay cene

  • İhtiyar05 Şubat 2023 09:13

    Niye bizim emekli maaş oranımız düşük kaldı. Seçimde bunları değerlendireceğim.

  • SSK emekli04 Şubat 2023 23:42

    2000 sonrası emekliler intibak bekliyoruz biz arada ezildik duyun sesimiziiiiiiiiiiiii