E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis'i bombalayan darbeci bakın kim çıktı---

Meclis'i bombalayan darbeci bakın kim çıktı

Meclis'i bombalayan darbeci bakın kim çıktı
03 Ağustos 2016 - 11:16 borsagundem.com

15 Temmuz gecesi Meclis'i F-16 ile vuran darbeci pilotun kim olduğu tespit edildi. TBMM'ye gözünü kırpmadan bomba yağdıran kişinin Hüseyin Türk olduğu öğrenildi.

FETÖ'nün kanlı 15 Temmuz darbe girişiminin en hain saldırılarının biri olan TBMM’nin ve TÜRKSAT’ın bombalanmasının faillerinden pilot Yüzbaşı Hüseyin Türk, ifadesinde suçunu kabul etti. Türk, FETÖ’ye hizmet ettiğini bilmediğini iddia ederek "İkinci verdikleri koordinatın şehir içi olduğunu kendilerine ilettim, onlar da 'sıkıntı yok, atış serbest' demeleri üzerine belirttikleri yeri (TBMM) bombaladım" dedi. Türk, Ankara’da altı yeri bombaladığını kabul etti.

Milliyet'in haberine göre, Türk, ifadesinde olayın akışı içinde gerçekleştirmiş olduğu eylemlerin TSK içinde azınlık bir grubun darbe girişimine hizmet olduğunu farkında olmadığını savundu. Türk, şunları söyledi:

"Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na bomba atıldığında anladım. Bu anda henüz benim sorumlu olduğum atışlarımı içerir uçuşumu gerçekleştirmemiştim. Uçuşum boyunca filo telsizinden almış olduğum koordinatlar çerçevesinde ilk olarak TÜRKSAT’a bomba attım.

Son dakika haberi: Meclis'i bombalayan darbeci bakın kim çıktı!

"SIKINTI YOK"

"Takiben ikinci verdikleri koordinatların şehir içi olduğunu kendilerine ilettim, ‘atış serbest, sıkıntı yok’ demeleri üzerine belirttikleri yeri bombaladım. Ancak vermiş oldukları koordinatı şehir içi olduğunu anlayıp kendilerine bu hususta bildirmiş isem de bu anda bile ben TSK içerisindeki azınlık bir gruba hizmet ettiğimin farkında değildim. Uçuş boyunca TÜRKSAT ve şehir içi olmak üzere altı yere bomba attım."

"Şifre olarak kullanıldığı iddia edilen 1 dolar hususunu sizden ve basından duyuyorum. Tarafıma 1 dolar verilmemiştir. Bana verilen emirlerin emir komuta zinciri içerisinde ve kanuna uygun olduğunu düşündüğümden gerçekleştirdim’ dedi."

YARBAY DA TUTUKLANDI

Darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 91 asker daha tutuklandı. Tutuklananlar arasında TBMM’yi bombaladığı ileri sürülen Kurmay Yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı da bulunuyor. Balıkçı ordudan ihraç edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hesabı Sorulsun04 Ağustos 2016 11:10

    Kanunsuz emir olduğu belli olan bir emri uygulayacak kadar aptal bir yüzbaşı olsa olsa fetosun köpeğidir kıvırma mertce söyle

  • ziyaa ziyaa03 Ağustos 2016 16:48

    Yahu şehir içine bomba atınca fark ettim diyosun ama yasal emir sandım diyosun. Çocukmusun kendi başkentin içine atılan bomba nasıl yasal olsun. Güneydoğuda şehir yapılanmasına uçaktan bomba atmadınız neyin kafası bu. Çık darbeye destek verdim, ama Fetöcü değilm de.

  • KIRIMLI03 Ağustos 2016 16:34

    Verilen koordinat şehiriçi diye uyarmışmış.Zahmet oldu, senin şehiriçi dediğin yer Türkiye nin Başkenti hayvanherif..Emir dediğin şey nasıl bir şey ki sıkıntı yok denince kendi ülkeni bombalıyorsun…Sivil bölgelerde savaş uçağı ile atış yapmak G.kurmay emri gerektiriyor.Az sonra boş boş zevzekleneceğim çünkü sizi salak zannediyorum diyor..Askerlik yapmak- yapmış olmak en çokta böyle soytarıların milletimizi aptal yerine koymaya kalktığında lazım oluyor…

  • XX03 Ağustos 2016 12:20

    ONUN HABERİ YOKTU,BUNUN HABERİ YOKTU...KİM YAPTI BU REZİLLİĞİ.biraz omugalı olun be.NERDEYSE ÜSTE ÇIKACAKLAR...HAİNLER...

  • KILIÇ03 Ağustos 2016 11:39

    BU CENNET VATANI ADETA BİR KÖSTEBEK GİBİ KUŞATMIŞ YARATIKLAR FETÖ VE FETÖCÜLERİ EN HAFİF DEYİMLE LANETLİYORUM .

  • darbe mi....03 Ağustos 2016 11:27

    bunun aslında darbemi yoksa teknolojiyi baz almış akabinde siber saldırılara karşı yapılan operasyonmu anlamış değilim.sahtekarlar