E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMattis: Kurtarılmış bölgeler konusunda Türkiye ile hemfikiriz---

Mattis: Kurtarılmış bölgeler konusunda Türkiye ile hemfikiriz

Mattis: Kurtarılmış bölgeler konusunda Türkiye ile hemfikiriz
18 Şubat 2018 - 13:35 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı Mattis, DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin kontrolünün bölgedeki yerel halka bırakılması konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını ifade etti.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye ile Suriye'de DEAŞ'tan alınan bölgelerin yerel halka bırakılması konusunda hemfikir olduklarını ve Türkiye ile tüm bölgelerde kontrolü ele alan yerel güçler konuları dahil dikkati dağıtıcı unsurlar konusunda birlikte çalışacaklarını söyledi.

Mattis, Avrupa seyahatinden dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DEAŞ’tan alınan bölgelerin kontrolünün orada yaşayan yerel halkına bırakılması konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarını belirten Mattis, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ile kurtarılmış bölgelerin kontrolünün o bölgelerin yerellerine bırakılması gerektiği konusunda hemfikiriz ve Türkiye ile kontrolü ele alan yereller ve diğer tüm kışkırtıcı, yoldan çeviren ve dikkati dağıtan konular veya her alan konusunda Türkiye ile çalışacağız. Tam hemfikir olduğumuz alanlar da çok."

Fransa, İtalya ve İspanya'nın Türkiye ile çalıştığını hatırlatan Mattis, Türkiye'nin ABD ile müttefik olduğunu ve Türkiye ile ABD arasında birçok konunun bulunduğunu dile getirdi.

Mattis, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun iki ülke arasındaki önemli birçok konu hakkında birlikte çalışma konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Menbiç mekanizması üzerinde çalışılıyor
Türkiye ile ABD’nin PYD/PKK’nın Menbiç’teki varlığı ve ABD’nin örgüte desteği konusunda bir mekanizma kurulacağına ilişkin bir soru üzerine Mattis, "Bunların tamamını çözdüğümüzü söyleyemem. Bu da şu demek, bunlar üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda kararlıyız." diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, bu mekanizmaların Afrin'de nasıl işleyeceği konusunda da çalışılması gerektiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alkan ulukan18 Şubat 2018 23:28

    yerel halk dedıklerı sdg/dsg (ypg/pkk) baska bır sey beklemeyın. guvenlı bolge dedıklerı kımı ıcın guvenlı bolge oldugu ıle alakalı. sozun ozu aynı kelımlerı kullanıyor olmak aynı seyı kastettıgımız anlamına gelmıyor. bunlara guvenıp aldatıldık dmek artık aptallık olur. herıflerın nıyetı bozuk. akllı olun

  • ...gnçlk18 Şubat 2018 15:10

    Gerçekler: ABD pilanını ypg ile suriyede tutturamadı. Türkiyenin kontrolu ele alması, ulusal alanda haklılığını ispat etmesi sonrasında. ABD Türkiye ile müttefikiz diyip, kurtarılan bölgelerde etkinlik, asker, üs ve silahlı milistlerini etkin kılacak. Böylece pkk ve ypg harici baskın güçleri ile kurutaılmış bölgede baskı ve etki arttıracak. Türkiye sahaya girmese idi, bu güç pkk-ypg terörsitleri olacaktı. şimdi yeni bir örgüt kuracak ve etkinlik yaptırtacak. En güzeli esad lı çözum demeyin , bu saatte esadın toprakla derdi yok, derci kukla ve can üvenliği.. hayrolsun

  • hahaha18 Şubat 2018 15:07

    "AÇ VE SUSUZ YAŞAYABİLEN SEÇKİN TÜRK ASKERİ VE ONU DONATAN TÜRK MİLLETİ, SADECE VATANSIZ YAŞAYAMIYOR..." BUNU AKLINA SOKAMAYAN ABD YETKİLİLERİNİN HİÇ BİR STRATEJİSİ, O YÜZDENDİRKİ...İŞİN İÇİNE TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRİNCE TUTMUYOR... abd YEDE ÖĞRETİRİZ EVELALLAH.. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. TÜRKÜM...DOĞRUYUM...ÇALIŞKANIM.... MİLLETİM BEN, MİLLET...

  • gobel6618 Şubat 2018 13:52

    Böyle Yola gelin.