E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMarmaris Altınyunus'tan dev yatırım---

Marmaris Altınyunus'tan dev yatırım

Marmaris Altınyunus'tan dev yatırım
22 Ocak 2021 - 18:44 borsagundem.com

Marmaris Altınyunus, 8 yıl önce faaliyetini durduran Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için 50 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı

BORSAGUNDEM.COM

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler (#MAALT) büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, 2013 yılının mayıs ayında faaliyetlerine son veren Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için 50 milyon dolara kadar yatırım kararı alındığı ifade edildi.

Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için resmi makamlardan gerekli yıkım-inşaat izinlerini almak için çalışmalara başlandığı belirtilen açıklamada, yatırımın yaklaşık 3 yıl içerisinde tamamlanmasının beklendiği ve toplam yatırımın yaklaşık %40'ının sermaye artırımı ile, bakiyenin ise mevcut kaynaklar ve kredi ile finanse edilmesinin planlandığı kaydedildi.

38 YIL BOYUNCA ANTALYA'NIN GÖZDESİ OLDU

Divan Talya Oteli, 1975 yılında hizmete açıldı ve 204 odasıyla 38 yıl boyunca Antalya’nın ilk 5 yıldızlı oteli olarak hizmet verdi. Yenileme gerekçesiyle kapılarını kapatan otel, son müşterisini 2013 yılında kabul etti.

KOÇ AİLESİ İÇİN ÖZEL BİR YERİ VAR

38 yıllık geçmişiyle Antalya’da turizm tarihinde önemli bir yere sahip olan Divan Talya, Koç ailesi için de ayrıcalıklı bir tesisti. Çünkü Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç, 25 Şubat 1996 yılında, 95 yaşında Divan Talya’nın 609 numaralı odasında vefat etmişti. O günden bu yana merhum Koç’un kullandığı oda kapalı tutuluyordu.

Marmaris Altınyunus tarafından konuyla ilgili KAP'a gönderilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

Yönetim Kurulumuzun 02 Nisan 2013 tarihli kararı doğrultusunda 13 Mayıs 2013 tarihi itibari ile faaliyetlerine ara verilen Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı ile ilgili olarak 14 Ocak 2021 tarihli özel durum açıklamamızda belirtilen yargı ve imar izin süreçlerindeki gelişmeler ve yatırım ile ilgili fizibilite çalışmaları dikkate alınarak,

- Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm idari ve tüzel kişiler ile ilgili süreçlerin tamamlanmasına yönelik çalışmaların başlatılmasına,

- Bu çalışmalar doğrultusunda kamu kurum kuruluşları ve üçüncü kişiler nezdinde gerekli işlemlerin yapılmasına,

- Divan Talya Otelimizin ve Konferans Merkezi'nin bulunduğu Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, 28435 ada 1 ve 2 parsellerdeki parselasyon neticesinde T.C Maliye Hazinesi adına tescil edilen toplam yaklaşık 600 metrekarelik alanların satın alınmasına ve 28435 ada 1 ve 2 parseller ile 68 ada 58-60-61-62-65 parsellerdeki inşaata ilişkin tüm işlemlerin gerçekleştirilmesine,

- Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı için 50 milyon ABD Doları tutara kadar yatırım yapılmasına karar verilmiştir.

Yatırımın yaklaşık 3 yıl içerisinde tamamlanması ve toplam yatırımların yaklaşık %40'ının sermaye artırımı ile, bakiyenin ise mevcut kaynaklar ve kredi ile finanse edilmesi planlanmaktadır. İlk etapta Şirketin mevcut nakit ve nakit benzeri varlıklarının kullanılması öngörülmekte olup, diğer finansman kaynaklarının kullanım şekli, zamanlaması ve tutarları hakkında bu aşamada alınmış bir karar bulunmamaktadır. Öngörülen finansman yapısı piyasa koşullarına ve yatırım sürecine bağlı olarak değişebilecektir.

Konuya ilişkin önemli gelişmeler faaliyet raporları ve özel durum açıklamaları vasıtasıyla yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.

Borsa haftayı kayıpla tamamladı

Kapalıçarşı'da külçe altın fiyatları 22/01/2021

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yarıyıl tatili zilini çaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1.244,00
En Yüksek: 1.258,00
En Düşük: 1.219,00
Değişim -0,80 %
FK: 0,00
PD / DD: 3,73
İşlem Hacmi 35.729.425
Toplam Adet: 28.862
Ağırlıklı Ort.: 1.237,08