E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarketlerde ucuz gıda satışı için düğmeye basıldı---

Marketlerde ucuz gıda satışı için düğmeye basıldı

Marketlerde ucuz gıda satışı için düğmeye basıldı
27 Şubat 2021 - 18:03 borsagundem.com

Artan gıda fiyatlarına 'dur' diyecek önemli bir adım atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Tarım Kredi Kooperatifleri bu yıl sonuna kadar 180 olan market sayısını 500'e çıkaracak

Tarım Kredi'ye bağlı Birlik A.Ş. üzerinden yürütülecek olan marketleşmede öncelik büyük şehirlere verilecek. 30 büyük şehir başta olmak üzere tüm Türkiye'de market açılması planlanırken, dükkan kiralamaları da yapılmaya başladı. Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri, hemen her gün vatandaşlardan bulundukları yerde market açılması yönünde talep geldiğini belirtiyor.

Birlik A.Ş.'nin bölge müdürlükleri üzerinden yürütülecek sistemde öncelikle depoların metrekareleri büyütülecek. Marketleşme için her noktada lojistik merkezleri açılacak.

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre böylece lojistik maliyetleri de düşürülecek. Marketleşmenin daha hızlı ve pratik açılabilmesi için depolara yakın yol güzergâhındaki illere de marketler açılacak.

Örneğin İstanbul'daki depoya gelen bir TIR'ın ulaşım güzergâhında bulunan Düzce, Darıca gibi ilçelere de marketler açılacak. İstanbul'a ürün bırakmak için yola çıkan bir TIR, bu yol üstünde bulunan marketlere de bırakarak geçecek. Bu sayede üründeki lojistik maliyetinin minimum düzeye çekilmesi hedefleniyor.

Birinci kalite ürünün en uygun fiyatlarla halkla buluşturulacağı Tarım Kredi Birlik marketlerinde sözleşmeli tarım modeli uygulanıyor.

Açılacak yeni marketlerde de aynı sistem devam edecek. Yerli olmayan hiçbir ürün raflarda yer bulamazken ana hedef çiftçin ürünlerini direkt üreticiden tüketiciye uygun fiyatlarla ulaştırmak olarak belirlendi.

Temel gıda ürünlerinin yanı sıra tamamen yerli ve milli olan Boron markalı deterjan ürünleri de yine marketlerde yer alacak. Ayrıca marketlerde coğrafi işaretli ürünler, kadın girişimcilerin el emeği üretimleri de özel bir köşede sergilenecek.

Kira anlaşmalarının başlatıldığı marketlerde en çok dikkat edilen husus ise ulaşılabilirlik. Kiralamalarda vatandaşın rahat ulaşabileceği lokasyonlar dikkate alınırken, merkezi nokta ve caddeler üzerinde mağaza aranıyor.

Market sayısının artırılması kararının halk nezdinde de çok olumlu karşılandığını belirten Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri, hemen her gün vatandaşlardan bulundukları yerde market açılması yönünde talep geldiğini belirtiyor. Yetkililer, "Sadece bir günde 500'e yakın 'Burada da açın' mailini aldık. Bir bu kadar da telefon geldi. Vatandaş ilgisi çok yüksek" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (46)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat28 Şubat 2021 23:51

    Sozkonusu marketlere bakın. Markası ve üreticisi kim tanımadığımız ürünler piyasadan daha pahalı. On bin açılsa ne fayda. Yağ gurubu süt ürünleri piyasanın pek üzerinde. İncelemeden burada ahkam kesmeyin

  • cengiz oz28 Şubat 2021 23:28

    GEÇENLERDE BİM İN BİTİŞİĞİNE AÇTILAR.NEYİ UCUZ SATIYOR ANLİYAMADIM.SOĞAN HARİÇ.18 TL TRABZON HURMASI.GİDİN UYUYUN BE. (6) 

  • Aslı28 Şubat 2021 21:22

    Gidin bir bakında o tazmin dedikleri markette peynir kaşar ve diger gıda fiyatları ne kadar ama olsun yönetenler ayda millet karın derdinde

  • Hakkı haktanır28 Şubat 2021 18:29

    Zincir marketler, üretime, dağıtıma, tüketime çeki düzen veriyor, disipline ediyor, her üçününde kurumsallaşıp sürdürülebilmesini sağlıyor, ülke ekonomisi, üretici ve tüketici için zincirlerin hepsi de yaşayabilmeli. Bunlar olmasa üretici de tüketicide Üç beş manav bakkala makûm olur, üreten verdiğinin parasını alamaz, tüketen katlamalı fiyatlar öder, halâ daha "satılan mal geri alınmaz" diyenler esnaflık yapıyor, bir kaç yüz adet "satılan mal geri alınmaz" diyenler milleti soysun diye yasa değiştirmek, zincirleri kısıtlamak abestir, zincirlerlerde her türlü mal satılmalı, diğerleri kendilerini düzeltsinler, rekabetçi fiyat ve hizmet sunsunlar, tüketici yolunacak kaz değildir, devletin görevi de üç beş esnafın haksız kazancının zeminini hazırlamak değildir, bayii acenta sistemini islah etsinler, zincir marketler bayi acentayı baypas ederek direkt üreticiden tüketiciye ürün ulaştırıyor, tüketici fazladan para ödeyip bayi semirtmeye zorlanmasın.

  • Naşit28 Şubat 2021 19:59

    Tebrikler, güzel kapsamlı olmuş

  • mtu28 Şubat 2021 16:11

    bim bizim şok mgros !!!

  • astor28 Şubat 2021 14:57

    bir zamanlar derlerdi devlet fabrika kurmaz. kurulu olanlarıda sattı. şimdi tanzim satış magazası kuruyor. sanki burdaki gıda ürünleri cok ucuzmuş gibi. eskidende enflasyon vardı bunu gizlemiyoruz ama ücretliler enflasyona ezdirilmezdi zamlarımız öyle yüzde 5 yüzde on degildi yüzde 100 zam alırdık.

  • s.a28 Şubat 2021 13:17

    fıyatları cok pahalı acsan nolacak...bellı zumreye hızmet ıcın acsınlar..devletın ısı market acmak degıl serbest pğıyasanın ısleyısını tam uygulasınlar yeter. sadece hukuksal ve denetım alanında gercekten durust kısılerce denetlensın  bak bakalım ne markalar cıkar yenı. bızı bellı markalara muhtac etmeyın

  • !!!!!28 Şubat 2021 11:53

    kapanan dükkan yok!!! tanzim varlık kuyruğu, tanzim açılsın!!!!

  • mustafa temiz28 Şubat 2021 10:51

    ben bir kac kez gittim fiyatlara baktim avantajli bisey yoktu hatta daha pahali gibime geldi bu sekil acilimlar gida fiyati dusurmez tarim ve yerli uretim olmadigi surece hicbirsey ucuzlamaz fi tarihinden bu yana bunun boyle oldugu bilinir ekonomist olmaya gerek yok

  • Sayısal Analizci28 Şubat 2021 00:00

    Tarım Kredi Kooperatiflerinde 6 ay çalıştım,gözlemlerim olumsuz.Madem serbest piyasa ekonomisi uygulanıyor bu uygulama başarılı olamaz.2.dünya savaşı yıllarında ekmek karneleri nedeniyle cumhuriyeti kuranları eleştirenler milleti ucuz ekmek kuyruklarına mahkum etti,bu günlerinde arayacağız.

  • Bir yorum28 Şubat 2021 11:41

    Sokak köpek ve kedilerinin dahi aç kalmadığı hatta sayısının devamlı arttığı bu ülkede şov ve yalan peşinde koşmak alçaklıktır.  Çöp dağları leş kokak haliç ve pisilikten başka marifetiniz yok,  Çeneni kapa da adam sansınlar.

  • xyz kişisi27 Şubat 2021 23:58

    1- 500 olan market sayısı ne kadar yeterli olur. 911 ilçe ve 81 il var. bazı ilçelerde olmayacak demek bu. bazı ilçeler de büyük olduğu için birer market yetmez. lokal olarak bazıları faydalanabilirken bazı vatandaşlarımız faydalanamayacak. 2-tkk marketine bir kere gittim. öyle bim, a101 fiyatlarıyla başa baş gibiydi. hatırı sayılır bir ucuzluk yoktu. 3-tkk her türlü ürünü üretmiyor. mesela temizlik malzemeleri almış gitmiş. bunları da piyasaya ucuza verebilecek mi? 4-enflasyon sadece markette değil. giyim, teknolojik ürünler, otomotiv, hizmet sektörü vs. bunlardaki fiyat artışı ne olacak. 5-hükümet önce kendi hizmetlerinde indirim yapsın samimi ise. bir belge çıkartmak, bir bir hizmet almak için alakasız paralar veriliyor. mesela ehliyet harcının 1000 küsür liralık nesi var? . hakeza araç muayenesi, sınav bedelleri, noter masrafları, tapu harçları... insanların durumundan istifade etmektir bu.

  • Mmm 27 Şubat 2021 23:31

    10 liradan ucuz bir şey kalmadı artık 1 lira 10 lira gibi oldu 0ı attık olduk

  • L. Kaan Gültekin27 Şubat 2021 22:06

    Bence bir "MARKETİM" e gidip bir fiyatlara bakmak gerekiyor. Bazı ürünler piyasadan daha pahalı)))

  • türkoğlutürk27 Şubat 2021 22:01

    tarımkredi yE ait koop adı verilen marketlerindeki ürünler çokmu ucuz.peynirinden yağına kadar hepsine şakırşakır zam yaptılar.dışardan alıp sattıkları wc kağıtları ise piyasa fiatının üzerinde.inanmayan buyursun araştırsın.

  • Tanzimci27 Şubat 2021 21:59

    Tanzim açın tanzim

  • .... 27 Şubat 2021 21:43

    Takdire şayan bir hareket devleti halkın temel ihtiyaçlarının fiyat dengesini oluşturmakta adımlar attığını görüyoruz bunun başlangıç olmasını umuyorum Temel gıda malzemelerinin devlet otaklı girişimlerle daha uygun fiyatlarda üretilip halka ulaştırıması ve insanları kapitalist sisteme ezdilmemesi açısında değerli buluyorum

  • Ah ahhh.27 Şubat 2021 21:32

    Enflasyon bizim suçumuz değil marketlerin suçu demenin hazırlığı bunlar. Enflasyon artmaya başladığı dönemlerde görülen uygulamalar bunlar. Bide teslimatsız iş yapamayan bir sürü yönetici bakan ekonomist doldu heryer

  • Türkoğlutürk28 Şubat 2021 08:55

    Tabiki tek suçlu iktidar,her dönemde bire alıp beşe satmak isteyen olur ama ona bu fırsatı beceriksiz idareciler verir

  • Mehmet 28 Şubat 2021 01:06

    Tek suçlu hükümet demek haksızlık. 1 e alıp 5 satanda hiç mı kabahat yok bunu yapan da bu milletin kendisi ahlakı kalkınma olmadan diğer işler güdük kalıyor

  • Deli hamdi27 Şubat 2021 21:12

    Tarım kredi gübretaş'ın sahibi, gübretaş altın madeninin %100 sahibi ama o madenin gelirini alamayacak, o maden şirketinin tüm gelirini tarım krediye direk aktaracak düzenleme yapılmalı ki tarım kredi çok güçlü olabilsin, ortaklarına ucuz kredi vererek maliyetleri düşürsün, düşük maliyetli ürünleri, uygun fiyata şubelerinde tüketiciye sunabilsin.

  • Hasbi27 Şubat 2021 20:58

    Tarım kredi yeniden yapılanmadan faydası olmaz, mevcut durumda ziraat bankası kredisinin üstüne birkaç puan koyup çiftçiye veriyor, yani kredisi piyasadan pahalı, burdan kredi kullanan çiftçinin üretim maliyeti yüksek,,,üretici temelli tüketim ürünü satışı yapıyorsa, fiyatları niye piyasanın üstünde, 1 kilo pirinç markette 10 tl ise t.kredide en az 12-13 tl, böyle fahiş satışla iş yürümez, alan da cebini düşünmek zorunda.

  • İlker28 Şubat 2021 02:26

    Atma!  

  • Dd27 Şubat 2021 20:13

    Tarım KREDİ kooperatif leri. Fiyatları aynı olsa bile. Üreten kazanır tefeci deyil.

  • MD..Edep..Edep...27 Şubat 2021 20:52

    Kardeşim milleti illa soydurmak mı lazım, bunun bir ortası yok mu? Senin dediği gibi olunca iyi mi olacak.. 

  • he he27 Şubat 2021 20:11

    kim neye bastı? ne düğmesi, ne tuhaf, saçma 

  • Veli27 Şubat 2021 21:01

    Boşver, sen samanını yemeye devam et, biterse söyle, ithal eder seni samansız komazlar.

  • Sado27 Şubat 2021 20:33

    Herkes sana

  • Kaçan Grup27 Şubat 2021 19:10

    kamunun harcamaları kısması gerek, vergilerin düşmesi gerek, bal gibi biliyorsunuz ama işinize gelmiyor.

  • Gökhan27 Şubat 2021 19:08

    Köylerde üretim artmalı.Kentler dolup köyler boşalınca aradaki denfesizlik fiyatlara yansıdı.Tabi arada kar arttıranda var.Alacaksın başka çaren var mı.

  • Hüsnüniyetli Hüsnü27 Şubat 2021 21:03

    Tebrikler gökhan, ferdi baba 30 sene önce söylediydi " hadi gel köyümüze geri dönelim"

  • Gerçekçi27 Şubat 2021 19:01

    TÜİK verilerine göre fahiş fiyat artışı yok yoksa TÜİK yalan mı söyleyecek. TÜİK verilerine itimat etmiyorlar mı

  • Abdulsamet 28 Şubat 2021 20:57

    Gerçekçi RUMUZLU zat hakikaten tuik in verilerine sen inaniyormusun YOKSA zorla mi inaniyorsun ya arkadaş üretimin olmadığı bir ülkede tüketerek büyüme NEREDE görülmüş her türlü ürün ithal fabrika kalmadı cumhurriyetin kazanımları bir BIR satildi merkez bankası eksi rezervde BITIK ülke sen kalkmissin tuik verilerinden bahsediyorsun 3 ayda BIR tuik başkanı değiştiriliyor NOKTA

  • emre27 Şubat 2021 19:00

    hep laf hep safsata haber. hangi şey ucuz ki milleti soyacak hep yol var ...

  • Misafir27 Şubat 2021 19:12

    Sen bir şeyler yap öyleyse elinden geliyor ise yada sallama

  • Berber Bekri 27 Şubat 2021 18:57

    Bencede düğmeye basılmalı düğme çok önemli...faizi yükselt enflasyon yükselsin girdiler yükselsin yem mazot yükselsin lâkin herşey ucuz olsun olduuuuu....

  • Sss27 Şubat 2021 18:53

    Tarım kredi kooperatifleri daha pahalı

  • vatandaş27 Şubat 2021 18:46

    bizde serbest ekonomi serbest soygun ,uygulasana ab serbest piyasa kanunlarını  bak nasıl düzeliyor ,niyet baştan iyi olmalı kanun yapın kanun ve uygulayın uygulatın , ama önce kanunlara siz uymalısınızki millette uysun

  • Sedrettin özdemir 27 Şubat 2021 18:39

    Sadece algı Tarım kredi şok bim A101 migrostan büyük mü? Marketler daha büyük Tarım kredi daha pahalı satacak.

  • BORSACI27 Şubat 2021 18:33

    piyasada düzen olması şart çünkü halkımız alış veriş konusunda uzman degil marketlerde can yakıcı zamla halkı sömürüyordu tarım krediyi tebrik ediyorum.

  • mutlu27 Şubat 2021 18:22

    Tarım kredi kooperatiflerini önce denetleyin ondan sonra market açın. söylem ile eylemin ne kadar tutarsız olduğunu göreceksiniz.

  • wers27 Şubat 2021 18:14

    tarım kredinin ürünleri ucuz mu ,,,,ya yapmayın bir fiyatlara bakın 

  • Efe27 Şubat 2021 18:41

    bence de fiyatları aynı.

  • MD..Edep..Edep...27 Şubat 2021 18:35

    Ben piyasadan farklı görmediğim gibi bir çok üründe piyasadan daha pahalı olduğu kanaatindeyim..