E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMahkumlar pembe odada eşleriyle görüştü---

Mahkumlar pembe odada eşleriyle görüştü

Mahkumlar pembe odada eşleriyle görüştü
28 Mayıs 2014 - 12:00 borsagundem.com

7 bin 628 mahkuma ‘gardiyansız' eşleriyle mahrem görüşme imkanı sağlandı

AK Parti Hükümeti'nin, cezaevlerinde yürüttüğü reform çalışması etkisini kısa sürede gösterdi. Mahkumların rehabilitasyonu çerçevesinde atılan adımlar başarılı bir şekilde uygulamaya geçirilirken, ‘ödül' sistemi de demir parmaklıklar arkasına huzur getirdi. 1 Şubat 2013'te uygulamaya başlanan sistem gereği bin 785 mahkum ‘elektronik kelepçe' ile cezasını dışarıda çekerken herhangi bir sorunla karışılaşılmadı.

EŞLE GÖRÜŞME ÖDÜLÜ

Yeni uygulamalardan biri de ‘hükümlü ve tutukluların ödüllendirilmesi' uygulaması oldu. 30 Mart 2013'te yürürlüğe giren yönetmelikten de beklenen sonucun alındığı kaydedildi. Mahkumların ruh ve beden sağlığının devamını amaçlayan uygulamada 7 bin 628 hükümlü ve tutukluya, gardiyan ve kurum personelinin yakın nezareti olmaksızın eşleri ile mahrem görüşme yapma imkanı sağlandı.

TELEVİZYON ÖDÜLÜ DE VAR

Uygulama kapsamında 101 mahkuma tek kişilik odada TV bulundurma izni getirildi. Haftalık telefonla görüşme sayı veya süresini uzatma; sportif etkinliklerden daha uzun süreli yararlanma, çocuk tutuklu ve hükümlünün anne ve babasıyla aile görüşmesi yapmasını gibi ödüller de yüz güldürdü.

AÇIK GÖRÜŞ İMKANI

Dokuz aylık süreçte 9 bin 702 kişiye haftalık açık veya kapalı ziyaret süresini uzatma ödülü verildi. Kapalı ziyaret yerine açık ziyaret yapma imkanı tanınan mahkum sayısı 8 bin 926 oldu. Bin 500'e yakın hükümlü ve tutukluya da üst üste kullanmadıkları ziyaret sürelerini toplu olarak kullanma imkanı sağlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • semiha 28 Mayıs 2014 16:26

    Mrb bn bsey sormak istiyorum size bu mahkumlara taninan ozel odalari her mahkum kullana bilecek mi sartlari var mi varsa neler ve nereye basvrmak gerekiyo bu uyglmadan yarrlanmak icin tskrlr