E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMadrid'de koyunlar şenliğe katıldı---

Madrid'de koyunlar şenliğe katıldı

Madrid'de koyunlar şenliğe katıldı
24 Ekim 2022 - 03:13 borsagundem.com

İspanya Madrid'de bu yıl 29'uncusu düzenlenen "Trashumancia Şenliği"nde koyun ve keçiler şehirde tur attı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de, Orta Çağ geleneklerinden biri olan ve "Trashumancia Şenliği" adıyla bu yıl 29'uncusu düzenlenen etkinlikte 1200 koyun ve 200 keçi başlarında çobanlarıyla kent sokaklarından geçirildi.

Trashumancia Şenliği, yaz sıcaklarından dolayı yaylaya çıkarılan koyunların sonbahar ile yeniden köylere indirilmesi dolayısıyla yapılıyor. Şenlik, günümüzde hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmeyi ve çobanları onurlandırmayı hedefliyor.

Madrid halkı ve turistler, kent merkezindeki önemli meydanlarda yürütülen küçükbaş hayvanlara ve yerel kıyafetleriyle eğlenen çoban ailelere alkışlarıyla destek oldu.

Madrid Belediyesi etkinliğin bu yılki ana temasını, biyolojik çeşitlilik için faydalı olan ve iklim değişikliğine karşı mücadele eden bu tür kapsamlı hayvan otlatmalarını ve ekolojik koridorları savunmak olarak açıkladı.

Madrid'deki ilk Trashumancia etkinliği 923 tarihinde başlayıp 1273'de Çobanlar Onursal Konseyinin kurulmasıyla resmileşmiş, 1994 yılından bu yana şenlik olarak halkla birlikte kutlanıyor.

Orta Çağ'daki gelenekte çobanlar, koyunlarını kentten geçirmek için dönemin yerel yetkililerine geçiş ücreti öderken, bu, günümüzde sembolik olarak belediye başkanlarına yapılıyor. 

Çoban uyudu, sürü mahsur kaldı

 

Afgan çobandan 2 milyonluk vurgun

 

Zarif'ten Netanyahu'ya yalancı çoban yanıtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)