E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAfgan çobandan 2 milyonluk vurgun---

Afgan çobandan 2 milyonluk vurgun

Afgan çobandan 2 milyonluk vurgun
16 Haziran 2022 - 08:08 borsagundem.com

Kırşehir’in Boztepe ilçesine bağlı Külhüyük köyünde yaşayan, Juma Khan Velizade adında bir Afgan çoban toplam 41 büyükbaş hayvanı çaldı. Her hafta 4-5 tanesini mezbahaya gönderip, 2 milyon liralık vurgun yaptı.

Kırşehir'de ikamet eden 25 yaşındaki Afgan çoban Juma Khan Velizade, çalıştığı mandırada Ramazan Göztak’a ait 28 büyükbaşı çeşitli zamanlarda kesimhanede kestirerek, kasaplara sattı. Bir süre sonra kesimhane çalışanlarından durumu öğrenen Göztak, jandarmaya ihbarda bulundu.

10 KİŞİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORMUŞ

Olayı öğrenen Ramazan Göztak’ın komşusu Mustafa Demir de büyükbaşlarını saydığında 13’ünün eksik olduğunu tespit etti ve çobandan şikayetçi oldu. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Afgan çoban ile birlikte çalıştıkları belirlenen toplam 10 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan 10 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'HER HAFTA 4-5 HAYVANI ELDEN ÇIKARIYORMUŞ'

Hayvanları çalınan Ramazan Göztak yaşanan hırsızlık olayını şu şekilde ifade etti:

"Her hafta bizden dana çalıp mezbahaya gönderiyormuş. Her hafta 4-5 tane hayvanı elden çıkarıyormuş. Ona güveniyorduk, hayvanları saymıyorduk. Tabii burada alıcılar da bilinçli bir şekilde bu hayvanları alıp haksız kazanç elde ediyorlar. Bu hayvanlar hiçbir fatura karşılığı olmadan neye göre kesiliyor? Anlamadık."

2 MİLYONLUK ZARAR SÖZ KONUSU

"Mandıramızda bulunan kameraların fişini dahi kesmişler. Her bir metrede kabloları kesip bulunduğu demirlere dolamışlar. Ben kesimhanelere de söylüyorum. Sizler bir Afganlının malının olmayacağını bilmiyor musunuz? Sizler gebe hayvanların kesilmeyeceğini bilmiyor musunuz? Bu nasıl bir vicdansızlıktır. 2 milyon TL kadar zararımız var."

136 Afgan kaçak göçmen ülkelerine gönderiliyor

Taliban'dan kaçan Afgan göçmenlerin İran yolculuğu!

Erdoğan'dan 'Afgan mülteci' açıklaması!

Kılıçdaroğlu'ndan, 96 siyasi partiye 'mülteciler' mektubu!

Guterres'ten Türkiye'ye 'mülteci' teşekkürü

Çavuşoğlu: İlave bir mülteci yükü kaldırmamız söz konusu değildir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci16 Haziran 2022 10:21

    Atalarimizin dedigi gibi, bahcen varsa icinde ,teknen varsa kicinda duracen,,,,,

  • Bik16 Haziran 2022 09:39

    İşinin başında duracaksın, her gün sayım yapacaksın, askerlikte bile günde 4 defa sayım oluyor.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ16 Haziran 2022 09:33

    işçiye kontrolu verir isen olacağı bu çoğuda bunların hırsız değil mi.hala bunu da el üstünde  tutuyor devlet neden önce 30 sene hapis sonra kovalayacaksın.

  • astor16 Haziran 2022 08:36

    bunlarda biraz şeref olsa kendi vatanlarında kalırdı bizim koyunlar zannediyorki bunlar ucuz calışıyor. bilmiyorlarki zarar göreceklerini. bak 2 milyonu carptı mahkeme serbest bıraktı. gider şimdi onu dolara yuroya cevirir ver elini avrupa . bizde kendini akıllı zanneden koyun cok.

  • turan16 Haziran 2022 08:34

    oh olmuş Türk dururken ucuza ve sigortasız çalıştıracağız  diye aldılar işe eline sağlık afganın dersini vermiş bizim zengine suriyeli ve afganlaları patronlar istiyor çünkü bunlar işçi değil köle arıyor yarasın eline sağlık