E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinLüks yatta tecavüz---

Lüks yatta tecavüz

Lüks yatta tecavüz
01 Ağustos 2013 - 11:45 borsagundem.com

İki aydır Santorini adası açıklarında aşçı olarak çalıştığı yatta tecavüze uğrayan kadını Sahil Güvenlik kurtardı

Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin danışmanının sahibi olduğu yatın Türk aşçısı, kendisi gibi Türk olan kaptanın tecavüz etmeye çalıştığını iddia etti. Kadın aşçı, kaptan ve olayı kapatmak istediğini öne sürdüğü yat sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Beş yıldızlı otellerde aşçılık yapan, zaman zaman da televizyonlarda yemek programları sunan Türk kadın aşçı E.G.S. (36) çalıştığı süper lüks yatın Türk kaptanı B.Ç.’nin (40) kendisine kamarasında tecavüz etmeye çalıştığını, elinden zor kurtulduğunu iddia etti.
E.G.S. 2 ay önce Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin danışmanlarından J.P.T.’nin sahibi olduğu şirkete ait ABD bayraklı ’Leydi Diane’ adlı 32 metrelik süper lüks yatta işe girdi. Yat iki hafta önce Yunanistan’ın Santoroni Adası açıklarına demirleyip, Fransa’dan helikopterle gelecek olan patronlarını beklemeye başladı. Ancak 21 Temmuz’da fırtına nedeniyle gelmekten vazgeçen patron, kaptandan İstanköy (Kos) Adası’na geçmelerini istedi. Bunun üzerine teknedeki 7 personelden 5’i saat 20.00 sıralarında karaya çıktı. Teknede aşçı E.G.S. ile yalnız kalan kaptan B.Ç. iddiaya göre, 3 saat kadar sonra aşçı kadının kaldığı kamaraya girip cinsel tacizde bulundu. 15 dakika boyunca direnen E.G.S. bu sırada personelin tekneye dönmesi üzerine kurtuldu.
Sahil Güvenlik kurtardı
Karaya uzak olmaları ve Yunanistan’da şikayetçi olacağı yakında bir makam bulunmaması nedeniyle çaresiz kaldığını belirten E.G.S. yaşandığını söylediği anları şöyle anlattı: “Kaptan B.Ç. yaptıklarını kimseye anlatmamam için beni denize atıp, öldürmekle tehdit etti. Korkumdan kendimi mutfaktaki işler dışında dört gün boyunca kamaraya kilitledim. Durumu Fransız patronumuza anlattım. Vücudumdaki çürük ve darp izlerini gösterdim. Ancak bana değil kaptana inandı. Türk karasularına girdiğimizde Sahil Güvenliği arayıp yardım istedim. Gelip beni tekneden alarak kurtardılar. Avukatım Nazlı Aydoğan Kaplan ile savcılığa suç duyurusunda bulundum. Teknedeki diğer 2 kadın personel de yaşadıklarımı tanık olup, üzüldüler. 17 yıllık aşçıyım ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yaşadıklarım nedeniyle psikolojik tedavi görmeye başladım. B.Ç.’nin yanı sıra beni korumayan patronumdan da şikayetçi oldum.”
Kaptan: Hepsi yalan
Sahil Güvenlik, kaptan B.Ç. ve yat personeli 4 kişinin ifadelerine başvurdu. Yatın sahibi Fransız işadamının da içinde bulunduğu teknenin ise Bodrum’dan ayrılmasına izin verilmedi. Kız arkadaşı ile birlikte yatından ayrılarak Bodrum’daki bir otele yerleşen Fransız işadamının da ifadesine başvuracağı öğrenildi.
Kaptan B.Ç. iddiaları reddederek “E.G.S.’nin söyledikleri tamamen yalan ve iftiradır. Biz de kendisinden şikayetçi olduk. Teknede sözleşmenin kurallarına ve maddelerine uymadığı için kendisini sık sık uyardım. Tüm uyarılara rağmen yine de vazgeçmeyince iş akdini feshetmek istedik. Bunu öğrenince böyle bir iftira ve yalan söyleme yoluna gitti. Biz de hukuki yollardan hakkımızı arayacağız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)