E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLufthansa çalışanlarına grev çağrısı---

Lufthansa çalışanlarına grev çağrısı

Lufthansa çalışanlarına grev çağrısı
25 Temmuz 2022 - 11:49 borsagundem.com

Verdi sendikası Lufthansa'nın yer hizmetleri çalışanlarını iş bırakma eylemine çağırdı. Grevin kriz içindeki Almanya havayollarında işleri daha da zora sokacak



Tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, havaalanlarında personel sıkıntısı nedeniyle büyük kriz yaşayan Almanya'da yeni kriz de kapıda. Almanya'nın en büyük hava yolu şirketi Lufthansa'da örgütlü Verdi sendikası, şirketin yer hizmetlerinde çalışanlarını çarşamba günü iş bırakma eylemine çağırdı.

Lufthansa ile toplu sözleşme görüşmeleri yürüten Verdi, ücretlerde artış konusunda ilerleme sağlanamamasının ardından Lufthansa AG Boden, Lufthansa Technik ve Lufthansa Cargo çalışanlarını iş bırakma eylem yapmaya çağırdı.

Verdi, geçtiğimiz ay başlayan müzakerelerde yüzde 9,5 veya en az 350 euro ücret artışı talep ediyor.

Lufthansa Boden, Lufthansa Technik ve Lufthansa Cargo'da 20 bin civarında sendikalı çalışan bulunuyor.

Personel sayısı azaltılmıştı

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uçuşların azaldığı dönemde personel eksilten Avrupa ülkeleri hava yolu şirketleri yolcu ve uçuş sayılarının artmasıyla talebe karşılık veremiyor. Avrupa genelinde olduğu gibi Almanya'da havalimanlarında çalışan sayısı azalırken, yolcu ve uçuş sayılarının artması, uluslararası yolcuların bölgeye seyahatini çileye dönüştürmeye devam ediyor. Havalimanlarında bagaj alımları için uzun süreli beklemeler yaşanıyor.

Diğer ülkelerden hatta Türkiye'den yetişmiş eleman alma yolunu deneyen Almanya, istediği karşılığı da bulamamıştı.

İngiltere'de hava yolu şirketlerine uyarı: Bilet satışı yapmayın

 

Havacılık sektöründe büyük kaos

 

Sektör karıştı... Yolcular perişan: Havada kaos!

 

Lufthansa ilk çeyrekte 2,1 milyar euro zarar etti

 

Almanya, Lufthansa’yı kurtarma paketini onayladı

 

Lufthansa için kritik gün

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )25 Temmuz 2022 14:08

    Almanyada malum kriz oldu. Kriz sonrası hava liman çalışanları farklı işlere gitti. Böyle olunca geri dönmediler. Geri gelmeme sebepleri şunlarmış. Çok fazla mesayi işleri oluyor. İşler hafta sonu yada şok biçimde gerl hemen acil iş çıktı tarzında oluyormuş. Sözleşmelerde aman ha tatildesin ama şehir dışına çıkamazsın, gel dendiğinde tatildede olsan gelecek durumda olmalısın. Vb. Vb. yani hava limanlarında çalışanlar sendikaları olsada, çalışmas aatleri esnek, tatil problemleri, dinlenememe, yapılan işlere göre fazla para kazanamama gibi nedenlerden bir çoğu covid de iş değiştirdi. Geri dönmeyenleride fazla. O bakımdan almanya hava limanlarına türkiyeden personel almayı düşünüyor. Zaten Türkiyeden oraya gidenler yaa bu işler hafif işler :D diyecek. Çünkü bayram,seyran, günde 10- 15 saatlere çalışan, izin ne bilmeyen, tatile çıkmayan kişiler için bu Almanların hava yolu yer hizmetleri cennet :D  1/18 para farkı var. 

  • VATANDAS25 Temmuz 2022 12:20

    bizim saman kafa mallar nerde kosun bi el atin alman ekonomisine abd ekonomisine...1 2 ay calisir ev araba neyin her seyin sahibi olursunuz...ulkeyi ben idare etsem tek yon thy biletiniz benden olurdu vatandasliktan sutlanmaniz karsiliginda..icerde deli psikolojisiyle kendinizi ve baskalarini da rahatsiz etmekten kurtarirdim hepinizi..fetucler dhkpciler pkklilar natocular hepiniz hizmetinde oldugunuz batmis batidaki ana vatanlariniza gocun gidin herkes rahat etsin...