E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHavacılık sektöründe büyük kaos---

Havacılık sektöründe büyük kaos

Havacılık sektöründe büyük kaos
05 Temmuz 2022 - 14:36 borsagundem.com

İskandinav Havayolları (SAS), ücret görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması sonucu alınan grev kararı sonrasında, şirket finansallarının ve likiditesinin etkilendiğini belirterek ABD’de iflas koruma sürecini başlattığını duyurdu.

Pilotların grev kararının ardından İskandinav Havayolları (SAS) iflas sürecini başlattı.

SAS ile pilotlar arasında dün biten ücret görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması, seyahat döneminin yoğunlaştığı yaz tatili dönemi başlarken, şirketin geleceğini de riske atan bir grevi tetiklemişti.

SAS, bugün yaptığı açıklamada, grevin uçuş programını etkilemesine rağmen, bu süreçte müşterilerine hizmet vermeye devam edeceğini duyurdu.

HEDEF YAPILANDIRMA SÜRECİNİ HIZLANDIRMAK

Şirket, iflas koruma sürecinin başlatılmasının hedefinin şubatta açıklanan yeniden yapılandırma sürecini hızlandırmak olduğunu belirtti.

SAS’ın açıklamasına göre şirket bu süreçte, kilit hissedarlar ile anlaşmaya varmayı, borçlarını yeniden yapılandırmayı, uçak filosunu yeniden ayarlamayı ve önemli bir sermaye enjeksiyonu gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Açıklamanın ardından satışların hızlandığı SAS hisseleri öğlen saatlerinde yüzde 8,75 ekside işlem görüyor.

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE GREVLER YAYILIYOR

Havacılık sektörü son dönemde ABD ve Avrupa’da işgücü problemleri ile karşı karşıya kalmıştı. Personel eksikliği nedeniyle uçuşlarda sorunlar yaşanırken Haziran ayında Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya ve ABD'de bulunan havalimanlarında personel eksikliği nedeniyle uçuşlarda aksaklık gerçekleşti.

Ayrıca talep artışı havacılık çalışanlarının iş yükünü artırırken enflasyon karşısında ücretlerin düşük kalması nedeniyle sektörde grevler de yayıldı. Fransa’da Paris Havalimanı işçileri ile İngiltere’deki British Airways çalışanları da grev kararı aldı.

Sektör karıştı... Yolcular perişan: Havada kaos!

 

Fransa’da havalimanlarında grev krizi

 

Avrupa havalimanlarındaki kaos büyüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MARHALET KUŞUÖTMEZ06 Temmuz 2022 00:01

    yakında bize sıçramasından korkmaktayım.

  • Kaçkar KAPLANI05 Temmuz 2022 16:14

    Havacılık sektörü Türkiye'de çok daha iyiye gidecek. Bu haberlere aldanıp elinizde hisse var ise hisselerinizi elinizden çıkarmayın. Bayramdan sonra çok daha iyi olacak. Benden söylemesi.