E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporLos Angeles Maratonu'na sevgililer Günü damgası---

Los Angeles Maratonu'na sevgililer Günü damgası

Los Angeles Maratonu'na sevgililer Günü damgası
15 Şubat 2016 - 04:09 borsagundem.com

Erkeklerde Kenyalı Weldon Kirui, kadınlarda Ukraynalı Lehonkova birinci oldu. Yarışın Sevgililer Günü'ne denk gelmesi nedeniyle etkinlikler yapıldı

Bu yıl 31'incisi düzenlenen ve 62 ülkeden 26 bin atletin katıldığı maratonda, erkeklerde Kenyalı Kirui parkuru 2 saat 13 dakika 7 saniyede tamamlarken, kadınlarda ise Ukraynalı Lehonkova 2,30:39'luk derecesiyle birincilik kürsüsüne çıktı. Kirui ve Lehonkova, 100’er bin dolarlık ödülün de sahibi oldu.



Dodger Stadyumu'ndan başlayıp Santa Monica Pier'e kadar uzanan toplam 42 kilometre 195 metrelik maratonda 2'ncilikleri kadınlarda Etiyopyalı Serkalem Abrha 2,32:24’lük, erkeklerde ise Willie Koitile 2.13:24’lük dereceyle elde etti.

Maratonda 3'üncülük kürsüsüne ise erkeklerde geçen yılın birincisi Daniel Limo 2,13:52'lik, kadınlarda ise Polonyalı Julia Budniak 2,44:44’lük derecesiyle çıktı.

Yarışta birinci olan atletlere ödüllerini veren Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, katılımın her yıl artarak devam ettiği maratona Los Angeles halkı tarafından büyük ilgi gösterildiğini belirterek, "Bu yarış, dünyanın en iyi organizasyonlarına ev sahipliği yapan güzel şehrimizde insanlarımıza bir araya gelmeleri için harika bir fırsat sunuyor" dedi.

Yarış günü için öngörülen aşırı sıcak hava yaşanmazken, atletler parkuru sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan yoğun sis altında tamamladı.

Sevgililer gününe denk gelen yarışta kimi katılımcıların özel kostümler ve mesaj içeren baskılı tişörtler giydikleri gözlenirken, parkuru tamamlayan atletlere bu yıla özel "Sevgililer Günü" temalı madalyalar dağıtıldı.

Ayrıca, Sevgililer Günü’ne özel olarak yarış parkurunun Hollywood güzergahında kurulan evlilik standında, yarışa katılan 36 çift, yüzlerce katılımcının huzurunda muhteşem bir kutlama eşliğinde hayatlarını birleştirmek üzere "evet" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)