E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLondra'da 2.5 milyon dolarlık kitap soygunu---

Londra'da 2.5 milyon dolarlık kitap soygunu

Londra'da 2.5 milyon dolarlık kitap soygunu
14 Şubat 2017 - 07:00 borsagundem.com

İngiltere'de Kopernik’in 1566 yılında tamamladığı “De revolutionibus orbium coelestium(Göksel kürelerin devinimleri üzerine) adlı eserinde aralarında bulunduğu 51 nadir eser çalındı

İngiltere’nin başkenti Londra’da geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bir depodan 2.5 milyon değerinde 51 nadir kitap çalındı. Çatıda delik açan hırsızlar, içerdeki güvenlik sensörlerini harekete geçirmeden depoya indiler. Aynı yöntemle depodan çıkan hırsızlar kendilerini bekleyen minibüse atlayıp kayıplara karıştı.

Çalınan kitaplar arasında gökbilimci Kopernik’in 1566 yılında tamamladığı “De revolutionibus orbium coelestium” (Göksel kürelerin devinimleri üzerine) adlı eseri de bulunuyor.

Ayrıca çalınan kıymetli eserler arasında Dante’nin İlahi Komedya isimli başyapıtının 1569 tarihli baskısı da yer alırken Isaac Newton, Galileo Galilei ve Leonardo da Vinci’ye ait kitaplar da bulunuyor.(Habertürk)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)