E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıLiderlerin görüşmesi piyasayı etkiler mi?---

Liderlerin görüşmesi piyasayı etkiler mi?

Liderlerin görüşmesi piyasayı etkiler mi?
10 Ağustos 2015 - 09:02 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi dolar üzerinde etki yaratabilir

Cuma günü yaşanan karışık seyrin ardından haftanın ilk gününe Asya borsaları ve SP500 vadeli kontratları iyimser bir başlangıç yaptı. Fed’in faiz artışına yaklaşması ile piyasalardaki volatilitenin artmasının yanında, beklenti altında kalan ABD şirket karlılıklarının etkisi de dahil edilince SP500 tarafında 2060 seviyelerine kadar geri çekilme yaşanmıştı. 
Ancak tekrar toparlanan endekste 2090 seviyesi önem kazanıyor. Fiyatların 2090 üzerini aşması halinde yükseliş trendine tekrar dönebileceğini belirtelim.

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu bugün tekrar bir araya geliyor...

Koalisyon görüşmelerinden herhangi bir sonuç alamayan AKP ve CHP liderleri bugün tekrar görüşmek için bir araya gelecek. İki tarafında bazı maddeler üzerinde anlaşamaması sonucunda görüşmeler sona ermişti. Bugün de bir sürpriz olmaması halinde iki partinin mutabakata varılması beklenmiyor. Ayrıca Cuma günü Moody’s ‘in Türkiye değerlendirmesi ile ilgili herhangi bir değişiklik yapmadığını belirtelim. Bu gelişmelerle birlikte USDTRY 2.75 
üzerindeki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. 2.80 seviyesinin ise trendin devamı açısından önemli olduğunu bir kez daha belirtelim.

İsviçre Merkez Bankası frangı değerli buluyor...

İsviçre Merkez Bankası yetkililerinden Zurbruegg, Frang’ın değerli olduğunu ve gerektiğinde tekrardan piyasaya müdahale etmeye hazır olduklarını belirtti. Frang’ın değerlenmesini istemeyen İsviçre MB, faizleri -%0,75 seviyesine kadar düşürmüştü. Fed’in de eylül toplantısının yaklaşmaya devam etmesinin etkisini de göze alırsak USDCHF paritesinde önümüzdeki günlerde yukarı yönlü hareketinin sürdüğünü görebiliriz.

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)