E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLeBron James: Şimdi anlıyor musunuz, yoksa hâlâ net değil mi---

LeBron James: Şimdi anlıyor musunuz, yoksa hâlâ net değil mi

LeBron James: Şimdi anlıyor musunuz, yoksa hâlâ net değil mi
29 Mayıs 2020 - 05:26 borsagundem.com

NBA'in yıldız ismi LeBron James, Floyd'un öldürülmesini, Amerikan futbolu oyuncusu Kaepernick'in ırkçılık ve polis şiddetini protesto etmek için ulusal marş okunurken bir dizini yere dayadığı fotoğrafını paylaşarak kınadı

ABD'nin Minnesota eyaleti Minneapolis kentinde George Floyd adındaki siyahinin, kendisini gözaltına alan polisin diziyle boynuna baskı yapması sonucu nefessiz kalarak hayatını kaybetmesine tepkiler sürüyor. 

Caddelerde polise protestolar yoğunlaşırken ünlü siyahi isimlerden de sosyal medya paylaşımlarıyla tepkiler geliyor. 

Olay, 2014 yılında New York’ta silahsız olmasına rağmen polisin gözaltına aldığı sırada hayatını kaybeden siyah Amerikalı Eric Garner’ın ölümünü hatırlattı. Garner’ın son sözleri olan ‘‘nefes alamıyorum’’, Siyahların Hayatı Önemli (Black Lives Matter) hareketinin sloganı haline gelmişti.

LeBron James de tepki gösteren isimlerden

Olaya siyah basketbolculardan da tepkiler geldi. Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) yıldız oyuncularından LeBron James, Instagram’dan Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaepernick'in ırkçılık ve polis şiddetini protesto etmek için ulusal marş okunurken bir dizini yere dayadığı fotoğrafını paylaştı ve ‘‘Şimdi anlıyor musunuz yoksa hala net değil mi?’’ diye yazdı.

Eski Amerikan futbolu oyuncusu Kaepernick’in bu hareketi kısa sürede diğer oyuncular arasında yayılmış ve Başkan Donald Trump’ın tepkisini çekmişti.

Amerikan futbolu oyuncusu Odell Beckham Jr. ve basketbolcu Lisa Leslie de sosyal medyada olaya tepki gösteren isimler arasındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)