E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLe Pen'den Fransa Milli Marşı'nın ıslıklanmasına tepki---

Le Pen'den Fransa Milli Marşı'nın ıslıklanmasına tepki

Le Pen'den Fransa Milli Marşı'nın ıslıklanmasına tepki
09 Haziran 2019 - 11:57 borsagundem.com

Fransız aşırı sağcı lider Marine Le Pen, Türkiye ile Fransa arasından Konya'da oynanan milli maç öncesinde Fransa Milli Marşı'nın ıslıklanmasına tepki gösterdi ve FIFA'nın TFF'yi cezalandırmasının beklendiğini belirtti

A Milli Futbol Takımımızın, 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki üçüncü maçında son dünya şampiyonu Fransa'yı 2-0'lık skorla devirmesinin yankıları sürüyor.

Son olarak Fransız aşırı sağ Ulusal Toplanma (RN) hareketinin lideri olan Marine Le Pen, karşılaşmanın ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımla maç öncesinde Fransa Milli Marşı'nın ıslıklanmasına tepki gösterdi.

Le Pen yaptığı paylaşımda, "Ulusal marş ıslıklamak daima bir utanç, bir hakaret ve fair-play değerlerinin ihlalidir. FIFA'nın, Türklerin bu geceki saygısızlığı için Türkiye Futbol Federasyonu'nu cezalandırmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Beni tek üzen şey, milli marşımızın yuhalanması" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • METE10 Haziran 2019 10:30

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK izmir 9 eylül 1922 de kurtarıldıktan sonra, izmir vilayet binasında işgalci yunanlıların yere serilmiş  bayrağını kaldırtmış,  ne olursa olsun bir ulusun bayrağını yere sermek ayaklar altına almak biz TÜRKLERİN ASALETİNE yakışmaz, derken, kendi kumandanları taze kahve içemezken, HZ Peygamberimizin öğrettiği ahlakla esir işgal yunan kuvvetleri komutanı trokopis'e  kahve ikram etmiş ve esire bile asaletli ve merhametli davranmıştır. normal bir spor müsakabasında fransa yı ister sevelim ister sevmeyelim  fr.ulusal marşını ıslıklamak yakışık almamıştır.

  • Nedim10 Haziran 2019 09:16

    Fransa milli marşını yuhalamak çok ayıp bi şey...Konyalılara yakışmadı

  • bilader09 Haziran 2019 23:55

    her konuda objektifligi severim, hak teslim etmeyi prensip edinirim. milli mars isliklanmaz elbet ama fransaninki isliklanir. malesef napolyon torunlari, durum boyle, uzgunum.  :) 

  • tarık09 Haziran 2019 19:39

    yanı burda fransanın ermenı yasa tasarısını kabuletmesı protesto edılmıstır ıslıklanmıstır ama tabıkı futbola siyasetın karıstırılması hoş degıl futbol tutkudur heycandır futbolcu kadar seyırcıde sportmen olmalı saygılı olmalı

  • Hilâl Doğar 09 Haziran 2019 17:07

    Macron, soykırım yalanını, AİHM kesin kararına rağmen resmi anma ilan etti, bunu unutmak mümkün olamaz, spor sadece cici müsabaka değil, unutulmaz bazı şeyler. Hele yasa çiğneyip iftira atmak unutulmaz elbet yansıyacak bir şeyler. Türk seyircisi HAKLI.

  • Vatandas ali09 Haziran 2019 16:52

    ERMENİ SOYKİRİMİNİ İNKAR EDENE HAPİS, VAYBE MEDENİYET DEDİGİN TEKDİŞİ KALMİŞ CANAVAR. HA BUARDA MEDENİYET HAYRANLARİ VATANİNİZA SAHİP CİKCANİZMİ ?

  • ...09 Haziran 2019 16:30

    konuşan aşırı sağcı, milliyetçi fransız yani.. aynısı bize de olabilir biz hazmediyosak, onlarda hazmetmeyi bilecek... Fransa ermeni meselesine vatandaş tepkisi kadar doğa bişe yok. Durduk yere ıslık gelmedi, mesajı doğru anlasınlar. Vatandaş ermeni meselesi ve tasarısı için fırsat buldu protestoyu yaptı. Tamam yapmasa iyidi ama, yaptı işte. Onların yaptığı ayıp ıslaıkdan daha büyüktür.

  • erdi09 Haziran 2019 15:26

    Kimin olursa olsun,istiklal marşının ıslıklanmasını şiddetle kınıyorum.

  • Boncuk09 Haziran 2019 23:34

    Erdi gardaş İstiklal Marşı Türk ulusunundur.

  • salim09 Haziran 2019 15:25

    Bu bir maç beyler,savaş değil,herşeyde centilmenliği bırakmamamız lazım.Düşünün ki biz de oraya gideceğiz.

  • ALAATTİN CAMGÖZ09 Haziran 2019 15:22

    bence Türkiye 3-0 hükmet malup ilan edilmeli .alıştınız değilmi dünya yı sömürmeye.garibanlarında bir gün zamanı gelecek.ne oldu zorunuzamı gitti.

  • çobanyıldızı09 Haziran 2019 15:00

    Fransa yenilgiye ağlıyor ve buna bahaneler bulmaya çalışıyor. Ama biz daha yeni başladık ve ağlayan daha nice Fransalar göreceğiz... Selam olsun ay yıldızlı bayrağıma... 

  • misafir09 Haziran 2019 13:57

    savaşta yendiği ülkenin bayrağını yerden kaldırtan Ata'nın milleti ağzından salyalar çıkarak maçta yendiği başka milletin kutsalına saldırıyor.

  • Eğitmen 09 Haziran 2019 13:49

    Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaras , vb. Şimdi saysam bu sayfa yetmez. Bunlar ayıp değil ha. Yaptıklarınızı unutmadık unutmayacağız. Barbarlar

  • Nihat09 Haziran 2019 13:27

     Fransa nın Ermeni soykırımı yoktur demenin yasak olduğu, başörtüsüne yasak koyduran zorba ülkeyi Halkımız protesto etmiş  anladın mı mazoşist ırkçı manyak!  Sen de anladın mı az gelişmiş almancı?

  • Bedir09 Haziran 2019 13:17

    Daha sizi çok üzeceğiz bu lelesi daha lolosuda var

  • Almancı 09 Haziran 2019 12:43

    Adamlar doğru söylüyor vu medeniyet sizlik neden? Spor müsabakası bu ondan sonra sana yapılınca yok müslüman lar sevilmiyor yok söyle yok boyle dersiniz...

  • maraşlı09 Haziran 2019 15:09

    bunu ilk olarak başlatan kim ya da kimler ona bakmalı. faşist ve de terör sevici AVRUPA.