E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLagarde'dan ekonomide eşitsizlik vurgusu---

Lagarde'dan ekonomide eşitsizlik vurgusu

Lagarde'dan ekonomide eşitsizlik vurgusu
07 Haziran 2014 - 00:20 borsagundem.com

IMF Başkanı Lagarde: "Had safhada eşitsizlik sadece birey olarak güçlenmeyi değil, aynı zamanda sürdürülebilir ekonomik büyümeyi de engellemektedir”

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, “Had safhada eşitsizlik sadece birey olarak güçlenmeyi değil, aynı zamanda sürdürülebilir ekonomik büyümeyi de engellemektedir” dedi.

London School of Economics (LSE) tarafından düzenlenen bir toplantıya konuşmacı olarak katılan Lagarde, eşitsizliğin olduğu toplumlarda, birçok insanın hayatına devam edebilmek için temel gereksinimlerine, besin maddelerine, sağlık malzemelerine, eğitime, kredilere erişemediğini söyledi.

Bu durumun ekonomik güvensizliği yaşayanların becerilerini geliştirmeye ve eğitime daha az yatırım yapmalarına neden olduğuna işaret eden Lagarde, "Had safhada eşitsizlik sadece birey olarak güçlenmeyi değil, aynı zamanda sürdürülebilir ekonomik büyümeniyi de engellemektedir. Yakın zamanda yaptığımız araştırmaların sonucunda bunu gördük. Bu yüzden had safhadaki gelir eşitsizliğini kontrol altına almanın yöntemleri iyi seçildiğinde ölçülü uygulandığında ‘kazan-kazan’ ortamı oluşabilir" diye konuştu.

"Kadınların konumu güçlendirilmeli"
Küresel olarak kadınların toplumdaki, ekonomideki yerlerinin ve önemlerinin daha fazla güçlendirilmesi gerektiğine değinen Lagarde, toplumda ve iş dünyasında halen kadınların geride bırakıldığını, sürdürülebilir ekonomik kalkınma için kadınların iş gücüne aktif katılımının büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Lagarde, konuşmasına şöyle devam etti:

"Küresel çapta kadınlar erkeklerin sahip olduğu aynı pozisyon, aynı iş, aynı unvana karşılık olarak üçte bir oranında gelir elde etmektedir. Kadınlar erkeklere kıyasla ev işleri için en az iki kat, çocuk bakımı için en az dört kat daha fazla zaman harcıyorlar. Kadınlar yine dünya üzerinde günlük 1 doların altında yaşayan bir milyarlık küresel nüfusun yaklaşık yüzde 70’ini oluşturuyorlar."

Küresel sürdürülebilir kalkınma için kurumların da daha fazla güçlendirilmesini gerektiğini anlatan Lagarde, "Güçlendirilmiş kurumlar benim için hesap verilebilirlik, şeffaflık ve ayrımcılıktan uzak olunması anlamına geliyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)