E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKuzey Kore'nin füzesi piyasaları gerdi---

Kuzey Kore'nin füzesi piyasaları gerdi

Kuzey Kore'nin füzesi piyasaları gerdi
15 Eylül 2017 - 09:33 borsagundem.com

Kuzey Kore'nin Japonya üzerinden geçen füzesi hisse piyasalarına satış getirdi

ABD borsası vadeli işlemleri ve Asya borsaları, Kuzey Kore'nin artan yaptırımlara meydan okuduğunu göstererek Japonya üzerinden Pasifik okyanusuna bir füze fırlatmasının ardından dip seviyeyi gördü. ABD vadeli işlemleri yüzde 0.2 gerilerken, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.4 geriledi ancak haftalık yüzde 0.4 artıda. Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 0.1 yükseldi. Japonya Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin Hokkaido adasının 2,000 kilometre doğusunda Pasifik okyanusuna düştüğünü belirtti. Bu füze Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Pyongyang'ın 3 Eylül'deki füze denemesine karşı yeni yaptırımları onaylamasının hemen ardından geldi ancak piyasalar Kuzey Kore'nin tehditlerine alışmaya başlıyor.

DÖVİZ

Yen Kuzey Kore'nin Japonya üzerinden Pasifik okyanusuna düşen bir füze fırlatarak jeopolitik risklere ilişkin endişeleri yeniden canlandırmasıyla dolar karşısında ilk başta yükseldikten sonra yatay seyrediyor. Dolar Kuzey Kore'nin füze fırlattığı haberlerinin ardından yenin yükselmesiyle, Asya borsasının ilk işlemlerinde yen karşısında 109.55'e kadar geriledikten sonra toparlandı ve yüzde 0.1 artışla 110.37'ye yükseldi. Japonya dünyanın en büyük kreditör ülkesi ve işlemciler belirsizlik dönemlerinde Japonya'nın deniz aşırı fonlarının ülkeye geri dönmesinin yabancı yatırımcıların Japon varlıklarını satmasını gölgede bırakacağını düşünüyorlar. Sonuç olarak yen Japonya'nın Kuzey Kore'ye coğrafik açıdan yakınlığına rağmen güvenli liman varlığı/para birimi olarak işlem görmeye devam ediyor.

PETROL

Petrol fiyatları düşük hacimli işlemlerde geriledi ancak ABD'deki kasırgaların ardından toparlanmanın hız kazanması ve talep görünümünün artmasıyla haftalık kazanım kaydetmeye hazırlanıyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.4 düşüşle varil başına 49.68 dolarda bulunuyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı ise yüzde 0.5 düşüşle varil başına 55.18 dolarda bulunuyor. Her iki vadeli fiyat da dün yüzde 0.6 artışla ile 55.47 dolara yükselerek 13 Nisan 'dan beri en yüksek seviyesini gördü. Ancak ABD ham petrolü Harvey Kasırgası'nın ardından rafinerilerin yeniden üretime başlaması ve güçlü talep göstergeleri ile bu haftayı yaklaşık yüzde 5 kazanımla bitirmeye hazırlanıyor. Brent ham petrolü ise yüzde 2.6 kazanımla ard arda üçüncü haftalık yükselişini kaydetmeye hazırlanıyor.

ALTIN

Altın Kuzey Kore'nin Japonya üzerinden fırlattığı son füzenin güvenli liman alımlarını tetiklemesiyle yükseldi ancak güçlü ABD enflasyon verisinin Fed'in bir faiz artırımı daha yapması faiz ihtimalini artırmasıyla kazanımlar sınırlı kaldı. Spot altının ons fiyatı dün 1,315.71 dolar ile 31 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.1 artışla 1,330.79 dolara yükseldi. Spot altın haftalık yüzde 0.1 düşüşte ve dört haftanın ilk haftalık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.4 ile 1,334.80 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)