E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKuzey Karolayna Üniversitesi'nde Sancar için tören---

Kuzey Karolayna Üniversitesi'nde Sancar için tören

Kuzey Karolayna Üniversitesi'nde Sancar için tören
08 Ekim 2015 - 01:43 borsagundem.com

Görev yaptığı Kuzey Karolayna Üniversitesi'ndeki törende konuşan Nobel ödülü sahibi Sancar, Türkiye'den geldiğine vurgu yaptı

2015 Nobel Kimya ödülünün sahibi Aziz Sancar için görev yaptığı ABD'deki Kuzey Karolayna Üniversitesi'nde bir kutlama toplantısı düzenlendi. 

Sancar, dakikalarca ayakta alkışlandığı törende yaptığı konuşmada Türkiye'den geldiğine vurgu yaptı. Sancar şunları söyledi:

"Ben Türkiye'nin Suriye sınırındaki küçük bir kasabadan geldim. Bu bölgede yaşanan trajedinin de farkındayım. Umarım bu sorunun çözümü için barışsal çözümler bulabiliriz, bilimsel yaklaşımlar bulabiliriz. Bunu tüm dünya için, özellikle kendi geldiğim bölge için söylüyorum."

TÜRKİYE'YE MİNNETTARIM

Sancar, aynı dileklerini CNN Türk ekranlarından da seslendirdi. CNN Türk yayınında açıklamalarda bulunan Sancar, Türkiye'ye minnettar olduğunu belirterek, "İlkokuldan üniversiteye kadar yüksek seviyeli bir eğitim aldım ve o beni bilim yapmaya hazırladı. O bakımdan Türkiye'ye minnettarım" diye konuştu. 

Sancar, çocukların özellikle de kız çocuklarının eğitimi için çağrı yaptı. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)