E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuyumcu vurgununda iki kişi yakalandı---

Kuyumcu vurgununda iki kişi yakalandı

Kuyumcu vurgununda iki kişi yakalandı
04 Haziran 2022 - 10:06 borsagundem.com

Diyarbakır'ın Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yüksek kazanç vaadiyle müşterilerden yüklü miktarda altın, döviz ve Türk lirası toplayıp, kaçan 6 kuyumcudan 2'si yakalandı.

Diyarbakır'ın Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde 3 dükkanda kuyumculuk yapan H.G., E.G., R.G., N.G., A.G. ve Ö.G., iddiaya göre, yüksek kazanç vaadiyle çevrelerinden ile müşterilerinden yüklü miktarda altın, döviz ve Türk lirası topladı. Kuyumcu dükkanlarının 5 gün önce kapalı olduğunu gören bazı müşteriler, sahiplerine ulaşmadı. Aralarında apartman görevlisi ile seyyar satıcıların da olduğu kişiler, polise giderek şikayetçi oldu. 6 şüpheli hakkında savcılıkça yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık iddiasıyla ilgili çalışma başlattı.

20 MİLYON 80 BİN TL'LİK VURGUN

Dün 100 olarak açıklanan mağdur sayısı 138´e çıktı. Toplam para miktarının ise 20 milyon 80 bin Türk lirası olduğu belirtildi. Mağdurlar arasındaki apartman görevlisinin, şüphelilere 450 bin TL, bir seyyar satıcının ise 250 bin TL'lik altın ve döviz verdiği kaydedildi.

Polis, şüphelilerden E.G. ve Ö.G.'yi Ankara'da düzenlenen operasyonla yakaladı. 2 kişi Diyarbakır'a getirilirken, 1 kişinin ise yurt dışına kaçtığı belirlendi.

Polis, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, mağdur sayısı ve para miktarının, gelecek şikayetlere bağlı olarak artabileceği belirtildi.

6 ilde dolandırıcılık operasyonu: 18 gözaltı

Dolandırıcıların yeni yöntemi: Sahte celb ve tebligatla tehdit

'FETÖ' ile korkutarak 200 bin TL dolandırdılar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKUKUKUTİKU05 Haziran 2022 13:15

    devlet  projeler açıklayuıp fnansörler oluşturmassa elinde sermaye olan gelir erimemesi için daha çok kapılır bu sevdalarA.

  • Yazık04 Haziran 2022 22:55

    Böyle o kadar çok haber olmasına rağmen millet hala bunlara inanıyor

  • fafa04 Haziran 2022 11:28

    Todex'te giden paralar çoktu,çünkü yolsuzluk ve rüşvet paralarıydı.İçlerinde biri çıkıp param gitti diyemedi,çünkü çok akıllı aynı zamanda zengin ve kanaatsizdiler,utandılar ortaya çıkamadılar.

  • fafa04 Haziran 2022 11:24

    Bu bizim millet bir türlü anlamıyor,bedava para yok,her şeyde risk var,neden eliniz ve avucunuzdaki paraları kaptırıyorsunuz?Bunlar kolay mı kazanıyor,yoksa aptal mı?

  • Cem04 Haziran 2022 10:53

    Yurtdışı dediğiniz yer suriye'dir..