E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKütahya Porselen ambalaj işini sadece kendisine yapacak---

Kütahya Porselen ambalaj işini sadece kendisine yapacak

Kütahya Porselen ambalaj işini sadece kendisine yapacak
01 Ekim 2018 - 11:01 borsagundem.com

Kütahya Porselen ambalaj fabrikası üretimini grup şirketleri ile sınırladı

Kütahya Porselen oluklu mukavva sektöründe yaşanan gelişmeler nedeniyle, şirket çatısı altındaki Kütahya Ambalaj fabrikasının üretimini sadece grup şirketlerinin ihtiyaçları ile sınırlı olarak sürdüreceğini duyurdu.
Kütahya Porselen'den Cuma akşamı KAP'a yapılan açıklamada, "Oluklu mukavva sektöründe son yıllarda yaşanan gelişmelerde kağıt üretimi yapan ve aynı zamanda oluklu mukavva tesisi olan
firmaların sektörün rekabet gücünü azalttığı ve kârlılığını düşürdüğü, son yıllarda oluklu mukavva sektörüne yabancı büyük firmaların şirket satın alma yoluyla dahil olması ile şirketimiz sürdürülebilir rekabet gücünün de azaldığı göz önüne alınarak, ambalaj üretimimize sadece şirketimiz ve grup şirketlerimiz ihtiyaçları ile sınırlı olarak devam edilmesine karar verilmiştir" denildi.
Açıklamada, zaten kârlılığı olmayan piyasaya ambalaj satışından vazgeçilmesi ile Kütahya Porselen'in faaliyetlerinde ve kârlılığında önemli bir değişiklik meydana gelmeyeceği belirtildi.
Oluklu mukavva sektöründe faaliyet gösteren Olmuksan IP Genel Müdürü Ergun Hepvar, geçtiğimiz günlerde sektöre ilişkin yaptığı değerlendirmede, artan kağıt maliyetlerinin sektörde özellikle küçük oyuncular üzerinde işletme sermayesi olarak ciddi yük bindirdiğini ve üretimi durduran birkaç tesis olduğunu söylemişti.
Hepvar, kağıt fiyatlarında sene başından bu yana yüzde 70 artış yaşandığını; fiyat arıtşları nedeniyle müşterilerde metal, tahta gibi alternatif paketleme malzemelerine dönüş konusunda sorgulamalar başladığına da işaret etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 108,80
En Yüksek: 112,90
En Düşük: 108,80
Değişim -1,98 %
FK: 24,20
PD / DD: 6,23
İşlem Hacmi 19.463.596
Toplam Adet: 176.317
Ağırlıklı Ort.: 110,15
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)