E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKurumsallar rekor seviyede Bitcoin tutuyor---

Kurumsallar rekor seviyede Bitcoin tutuyor

Kurumsallar rekor seviyede Bitcoin tutuyor
07 Temmuz 2023 - 12:36 borsagundem.com

Kurumsal yatırımcılar ve uzun vadeli Bitcoin sahipleri, yükseliş belirtileri gösteriyor.

BORASAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasasının en hacimli parası Bitcoin’de kurumsallar ve uzun vadeli yatırımcılar rekor düzeyde Bitcoin tutuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Ark Invest, kurumsalların her zamankinden daha fazla Bitcoin tuttuğunu söylüyor.

Tüm zamanların en yüksek seviyesi

Decrypt.co’dan Pedro Solimano’nun haberine göre, Ark Invest'in kurumlar için bir gösterge olarak kullandığı tezgah üstü ticaret masalarındaki Bitcoin bakiyeleri, son çeyreğe göre yüzde 60 oranında arttı. Ark Invest'in bildirdiğine göre, kurumsal yatırımcılar ve uzun vadeli Bitcoin sahipleri, bazı önemli göstergelerde yüksek seviyelere ulaşarak belirgin yükseliş işaretleri gösteriyor.

The Bitcoin Monthly'nin zincir içi etkinliği ayrıntılarıyla açıklayan bir ‘kazanç raporu’ olan yeni sayısına göre tezgah üstü (Over-The-Counter - OTC) masalarda tutulan Bitcoin bakiyesi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu masalarda yaklaşık 8.000 adet Bitcoin bulunuyor.

Kurumsal faaliyet göstergesi

Cathie Wood'un Ark Invest’i, tezgah üstü ticaret masalarını kurumsal faaliyet için bir gösterge olarak kullanıyor. Bu da, bildirilen sayıların kurumların ve diğer büyük sermaye dağıtıcılarının giderek artan bir şekilde Bitcoin'e odaklandığını ve bunun da bir yükseliş işareti olduğunu gösteriyor

Ark Invest, raporda, “Bizim görüşümüze göre, tezgah üstü ticaret masalarındaki artan bakiyeler, kurumların ve diğer büyük sermaye dağıtıcılarının Bitcoin'e giderek daha fazla odaklandığını gösteriyor” diyor.

Piyasaya iyimserlik hakim

Kurumsalların izini süren rapor, Grayscale'in büyük veya akredite yatırımcılara hizmet veren birkaç firmadan biri olan Grayscale Bitcoin Trust'a da değiniyor. Yıla 8,65 dolardan başlayan Grayscale hisseleri şimdi 20 dolardan el değiştirerek değerini ikiye katlamış durumda.

Grayscale’in hisselerinin fiyatı ile net varlıklarının değeri (Net Asset Value - NAV) arasındaki farkı ifade eden sözde ‘Grayscale Bitcoin Trust Discount’un da yüzde 30'a kadar daraldığı gözleniyor. Ark Invest, bunun, spot Bitcoin ETF başvurularının piyasada yarattığı iyimserliğin bir işareti olabileceğini öne sürüyor.

Arzın yüzde 70’i hareket etmiyor

Uzun vadeli Bitcoin sahipleri, Ark Invest’in de aynı fikirde olduğunu söylediği bir gösterge olarak, genellikle ağ için bir güç işareti olarak kabul ediliyor. Rapor, dolaşımdaki 19 milyon Bitcoin arzının yaklaşık yüzde 70'inin bir yıldan fazla bir süredir hareket etmediğini belirtiyor. Bu hem göreli hem de mutlak anlamda tüm zamanların en yüksek seviyesine karşılık geliyor.

Rapor ayrıca, Bitcoin ağı için kârdaki arz yüzdesinden madenci zorluğuna kadar değişen 13 metriğe yer veriyor. Ark Invest, bu ölçütlerden yalnızca ikisinin, 'işlem hacmi ve zaman ağırlıklı ciro'nun nötr olarak kabul edildiğini, geri kalanların ise yükselişe geçtiğini belirtiyor.

Wall Street, spot Bitcoin ETF’lerini neden bu kadar çok istiyor?

 

BlackRock, Bitcoin ticaretini daha ucuz hale getirmek istiyor

 

Madenciler, zirve fiyatlardan Bitcoin satıyor

 

SEC, spot Bitcoin ETF’lerini onaylayabilir

 

Bitcoin,1 yılın zirvesinden döndü

 

BlackRock, Bitcoin kurtarıcısı rolüne mi soyunuyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)