E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKurlardaki belirsizlikler, yeni varyant endişeleri endeksi baskılayabilir---

Kurlardaki belirsizlikler, yeni varyant endişeleri endeksi baskılayabilir

Kurlardaki belirsizlikler, yeni varyant endişeleri endeksi baskılayabilir
26 Kasım 2021 - 09:03 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende virüste yeni varyant endişeleri ile yurtdışında yaşanan satışların bugün endeks üzerinde baskı oluşturabilmesi bekleniyor.

Afrika’da korona virüsün çok sayıda mutasyona uğramış bir varyantı tespit edildi. Vaka sayılarının artış kaydettiği dönemde yeni varyantın Delta varyantından daha bulaşıcı olabileceği ve aşıların bu mutasyona karşı daha az etkili olabileceğine dair endişeler küresel çapta satış baskısının artış kaydetmesine neden oluyor. Salgın kaynaklı gelişmeler yakından izlenirken, yurt içinde TCMB’nin Finansal İstikrar raporu ve vereceği mesajlar önemli olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:30 TCMB Finansal İstikrar Raporu Önem: Yüksek
• 11:00 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki enflasyon ve sıkılaşma endişelerine bağlı olarak dün küresel hisse piyasalarında dalgalı bir seyir kaydedildi. Korona virüsün yeni bir varyantının ortaya çıkması bu sabah hisse piyasaları üzerinde satış baskısını artırıyor. BIST-100 Endeksi dün günü %0,38’lik yükselişle 1.819,23 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, bugün yarım gün işlem görecek. Bu sabah ABD vadelileri yeni varyant endişeleriyle satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında satıcılı bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne sert satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 11,93 – 11,97 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 12,17’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Kurlar tarafındaki belirsizlikler ve virüste yeni varyant endişeleri ile yurtdışında yaşanan satışlar bugün endeks üzerinde baskı oluşturabilir. Dün endekste zirve seviyelerde kararsız bir görünüm oluştu. Endekste gün altı periyotlarda teknik göstergelerde zayıflama ve negatif uyumsuzluklar dikkat çekmeye başladı. Son yükseliş serisi içinde bugüne kadar önemli bir destek kırılımı aşanmamış olması endeksteki negatiflikleri sınırlayan etkendi. Bugün 1.800’de bulunan son yükseliş trendi takip etiğimiz ilk destek olacak. Buranın altına sarkılması teknik satışları artırabilir ve 1.750 gündeme gelebilir. 1.750 altında sonraki destek 1.700 olacaktır.Endekste tarihi zirvenin bulunduğu 1.834 geçilemediği sürece yukarı yönlü pozisyonların riskinin arttığını düşünüyoruz.

Yabancı kurumların favori hisseleri

 

Günün önemli şirket haberleri 26/11/2021

 

Altında ralli bitti mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)