E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar yatay seyrini sürdürüyor---

Kurlar yatay seyrini sürdürüyor

Kurlar yatay seyrini sürdürüyor
12 Temmuz 2021 - 09:12 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,6620 liradan, euro 10,2860 liradan haftaya başladı. İşsizlik ve konut satışları takip edilecek

Serbest piyasada 8,6600 liradan alınan dolar, 8,6620 liradan satılıyor. 10,2840 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,2860 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,6600 lira, euronun satış fiyatı ise 10,2800 lira olmuştu.

Cuma günü yüzde 0,4 düşüşle 8,6631'den kapanış yapan dolar/TL ise, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,6620 seviyesinde işlem görüyor.

Yurt dışında önemli bir verinin olmadığı haftanın ilk günü, yurt içinde işsizlik ve konut satışları takip edilecek.

Kabine Toplantısı da gündemde takip edilecek konular arasında yer alıyor.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Ticaret Bakanlığı, ABD'nin çıkarlarına aykırı faaliyetlerde bulunma veya bu faaliyetlere karışma riski bulunduğu gerekçesiyle Çin, Rusya ve İran ile bağlantılı olduğu iddia edilen 34 şirketin  kara listeye alındığını duyurdu.

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD Ticaret Bakanlığı'nın insan hakları ihlalleri iddiası ile 23 Çin şirketini ekonomik kara listeye alma kararına tepki gösterdi.

ABD Başkanı Joe Biden teknoloji, sağlık ve ulaşım gibi alanlarda rekabetçi olmayan uygulamaları hedef alan bir kararname imzaladı.

Kararname kapsamında atılacak adımların çalışanların ücretlerini arttırması ve tüketiciyi koruması amaçlanıyor.

G-20 maliye bakanları, çok uluslu şirketlere daha adil bir vergi dağıtımı sağlamayı hedefleyen ve şirketlerin vergi cennetlerine kaçmalarını önleyecek reformlar konusunda anlaştı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, daha fazla ülkelere büyük, aşırı karlı çok uluslu şirketleri vergilendirme imkânı veren mekanizmanın gelecek yılın baharından önce hazır olmayabileceğini söyledi.

Çin Siberalan İdaresi, kullanıcı sayısı 1 milyondan fazla olan teknoloji şirketlerin denizaşırı piyasalarda halka arzdan önce bir güvenlik gözden geçirmesine girmelerine karar verildiğini bildirdi.

Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Çin'in kredi notunu teyit ederken, görünümünü yukarı yönde revize etti.

Fed Başkan Yardımcısı ve Finansal İstikrar Kurulu Başkanı Randal Quarles, küresel finansal regülatörlerin iklimle ilişkili finansal riskleri düzeltmek için çabalarını birleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Çin Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Wang Yiming, Çin MB’nin geçtiğimiz hafta aldığı ve 15 Temmuz'da yürürlüğü girecek olan zorunlu karşılık oranı indiriminin para politikasında bir değişiklik anlamına gelmediğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kabine toplantısının ardından yapacağı millete sesleniş konuşmasında, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıklaması bekleniyor (15.30).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), haftanın ilk günü önemli verileri duyuracak. Piyasaların öncelikle takip edeceği veriler konut satışları ve işgücü istatistikleri olacak. Konut satışları Mayıs ayında yıllık yüzde 16,2 artışla 59 bin 166 adet olarak açıklanmıştı. İşsizlik oranı Nisan ayında yüzde 13,9, tarım dışı işsizlik oranı ise yüzde 16,2 seviyesinde gelmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 yıllık gösterge tahvilde yeniden satışa çıkacak. Hazine'nin 2 yıl (700 Gün) vadeli sabit kuponlu tahvilinin valörü 14 Haziran 2023. Bir önceki 2 yıllıkta ortalama bileşik faiz yüzde 18,66 olarak gerçekleşmişti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de önemli bir verinin olmadığı günde 3 yıllık tahvil ihalesi takip edilecek.

Euro Bölgesi maliye bakanları 2022 için mali duruş ve Kovid sonrası toparlanmada kurumsal yeniden yapılanma konusunda bir araya gelecek.

New York Fed Başkanı John Williams, günün konuşması bulunan Fed yetkilisi olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)