E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKurlar, faizler ve CDS'lerdeki yükselişlere rağmen endekste rekorlar devam ediyor---

Kurlar, faizler ve CDS'lerdeki yükselişlere rağmen endekste rekorlar devam ediyor

Kurlar, faizler ve CDS'lerdeki yükselişlere rağmen endekste rekorlar devam ediyor
06 Aralık 2021 - 09:12 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin endeksin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

Geçen hafta Powell’ın açıklamaları sonrasında Fed’e ilişkin sıkılaşma beklentileri artış kaydederken, cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentilerin altında kalmasına karşın işsizlik oranındaki düşüş dikkat çekti. Küresel çapta enflasyonist baskılar devam ederken, aynı zamanda yeni varyant ve salgın kaynaklı gelişmeler de gündemdeki yerini koruyor. Yurt içinde ise kur cephesindeki seyir ve TCMB’nin müdahaleleri yakından izleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Almanya – Fabrika Siparişleri Önem: Orta
• 12:30 Euro Bölgesi – Sentix Yatırımcı Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed’e ilişkin sıkılaşma beklentileri ve yeni varyantın yarattığı belirsizlik ortamında küresel risk iştahı ve hisse piyasalarında dalgalı bir görünüm etkili oluyor. Ekonomik veri akışları ve salgın kaynaklı gelişmeler yakından izleniyor. Pozitif görünümün korunduğu BIST-100 Endeksi cuma gününü %1,61 oranında bir yükselişle 1.910,41 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,71 – 13,75 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,70’li seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Kurlar, faizler ve CDS primlerindeki yükselişlere karşın BIST’te yeni rekorlar görülmeye devam ediliyor. Endeksteki yeni rekorlara karşın teknik göstergelerde son dönemde zorlanmalar ve hatta alt periyotlarda negatif aykırılıklar gözlemleniyor. Endekste görülen yorgunluk işaretlerine karşın önemli bir destek kırılımı görülmediği sürece mevcut momentumun aksi yönünde durulmamalı. Bu noktada son yükselen trend önemli bir referans olacaktır. Bu trend hafta başında 1.855 seviyesinde olup haftasonuna gelindiğinde 1.920 civarına başka bir ifade ile geçtiğimiz haftanın zirve seviyelerine ulaşmış olacak. Bu trend üzerinde kalınması endeksin 2.000’li rakamları test etmesini sağlayacaktır. Aksi durumda ise yeniden 1.800 civarına kadar hızlı bir gerileme görülebilir.

Günün önemli şirket haberleri 6/12/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Bantaş Ambalaj ve İşbir Sentetik sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)