E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel tahviller 'yavaşlama' endişesiyle yükseldi---

Küresel tahviller 'yavaşlama' endişesiyle yükseldi

Küresel tahviller 'yavaşlama' endişesiyle yükseldi
02 Ocak 2019 - 14:38 borsagundem.com

Hazine tahvilleri, zayıf PMI verilerinin ardından küresel büyümenin yavaşlayacağına dair endişelerin güç kazanmasıyla yükseldi

Küresel tahviller zayıf imalat verilerinin büyüme endişelerini artırmasıyla yükseldi. İngiltere tahvilleri Avrupa tahvil piyasasındaki yükselişe öncülük etti. Almanya'da 10 yıllıkların faizi Nisan 2017'den beri en düşük seviyesine indi.

İspanya'da Aralık ayına ilişkin imalat PMI'sının beklentilerin altına gerilemesi ve Caixin Media ile IHS Markit'in Çin PMI'sının 18 ayın düşüğüne inmesi sonrasında diğer verilerin de yatırımcı güvenini desteklememesi, tahvillerdeki yükselişte etkili oldu.

Societe Generale SA tahvil stratejisti Jason Simpson, “Piyasalarda ekonomik yavaşlama korkusu hakim, bu yüzden ABD'de ya da daha geniş çaplı bir yavaşlamaya dair herhangi bir sinyal negatif algılanıyor. PMI verilerinin çoğu iyi gelmedi; İtalya ve Fransa 50'nin altındaydı. Bu, riskten kaçış algısını besliyor.” dedi.

Almanya'da 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi Londra saatiyle 10:10'da 7 baz puan düşerek yüzde 0.17'ye geriledi. İngiltere 10 yıllıklarının faizi de 7 bp azalarak yüzde 1.20 seviyesine indi. ABD'de benzer vadeli tahvillerin faizi 2 bp azalarak yüzde 2.66'ya geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)