E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel satış baskısı piyasaların üzerinde---

Küresel satış baskısı piyasaların üzerinde

Küresel satış baskısı piyasaların üzerinde
23 Mart 2020 - 09:22 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne güçlü satış baskısı ile başlaması ve gün içinde dalgalı seyirde devam etmesi beklenmektedir.

Güne tepki alımları başlayan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı seyrini devam ettirirken günü %0,70 yükselişle 85.795’den kapattı.

Covid-19 salgını hem yurtiçi hem de yurtdışında yayılmaya devam ederken, ölüm sayılarının artması nedeniyle piyasalarda panik satışları devam ediyor.

Dolar/TL günü yatay bir eğilimle kapatırken uzun süre sonra EM para birimlerine göre negatif ayrıştı.

CDS’ler 599 ile son yılların rekor seviyesine test ettikten sonra hızlı gerileyerek haftayı 535 seviyelerinden kapattı.

VIX endeksi 66 seviyelerine gerilese de halen yüksek ve volatilitenin devam edeceğine işaret ediyor. VIX endeksinin teknik olarak yükseliş trendini aşağı kırması ise olumlu ve hafta içinde endeksin teknik olarak 43 altına gelmesi durumunda borsalarda tepki alımlarının güçleneceğine işaret edecektir.

Covid-19 virüsünün yayılmasına ilişkin süreç hem yurtiçi hem de yurtdışı piyasalar için ana gündem olmaya devam edecek. Virüsün yayılma hızının yavaşlaması ya da tedavi edilme olasılığının güçlenmesi durumunda piyasalarda güçlü bir toparlanma oluşmaya başlaması beklenir.

Yurtiçinde virüsün yayılma hızının artmasıyla son dönemde dirençli görünüm sergileyen TL varlıklarda satış baskısının devam etmesi beklenmektedir. BIST kapanışına göre Dow vadelileri %10 civarı düşüşle hareket ederken, DAX vadeli endeksleri %7 üzeri düşüşle seyir izliyor. Asya borsalarında Japonya hariç güçlü satış baskısı devam ediyor. Endeksin güne güçlü satış baskısı ile başlaması ve gün içinde dalgalı seyrin devam etmesi beklenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)