E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahı üzerindeki baskı sürüyor---

Küresel risk iştahı üzerindeki baskı sürüyor

Küresel risk iştahı üzerindeki baskı sürüyor
23 Ekim 2023 - 09:27 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

Jeopolitik gelişmelerle ilgili haber akışları yeni haftada da ön planda olacaktır. Yurt içinde bu hafta Mehmet Şimşek'in Körfez ülkeleri ziyareti takip edilecek. Yapacağı ikili görüşmeler ve sonrasında
vereceği açıklamalar, izlenebilir. Bugün Kabine toplantısının da yapılması bekleniyor. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması izlenebilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 TR Tüketici Güven Endeksi Önem:Orta
• 17:00 EuroB. Tüketici Güven Endeksi Önem:Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Orta Doğu’da gerilimin artış kaydetmesi ile haftanın son işlem günü risk iştahında baskı sürerken, Fed Başkanı Powell'ın ABD ekonomisinin gücünün daha fazla faiz artırımını gerektirebileceğine yönelik açıklamaları sonrası tahvil faizleri yüksek seyrini korudu.

BIST-100 Endeksi Cuma günü %3,33’lük kayıpla günü 7.510,68 puandan tamamladı. ABD borsaları son işlem gününü düşüşle kapatırken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı seyir görülüyor.

Asya piyasalarında kırmızı renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yatay açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 27,98 TL– 28,00 TL aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 28,04’lü seviyelerden işlem görüyor.

BIST- 100 Endeksi’nin ilk işlem gününe tepki alımları ile başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftanın son işlem gününe boşluk bırakarak düşüşle başlangıç yapan endeks, seans boyu satış baskısı altında kalarak sert değer kaybıyla günü kapattı. Kısa ve orta vadeli göstergelerin satım
bölgelerinde hareket ettiği endekste, yıl içerisinde görülen dip seviyeden başlayan yükselişin %23,6 Fib. desteğinin hemen altında kapanış gerçekleştirdi. Hafta içi 50 gho aşağı yönde kırılması ile
satışların derinleştiği endekste hacmin de düşüş göstermesi dikkat çekti. Ağustos ayında destek bölgesi olan 7.420-7.360 gün içi ve kısa vadede destek olarak takip edeceğiz. Gün içi tepkilerde 7.635
ilk önemli direncimiz olup üstünde kalıcı olması durumunda 7.700- 7.770 seviyelerine doğru alımlar güç kazanabilir. 7.635 direncinin altında olası fiyatlamalarda 7.420-7.360 desteği ön plana çıkabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)