E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahı artıyor---

Küresel risk iştahı artıyor

Küresel risk iştahı artıyor
30 Nisan 2020 - 09:15 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 endeksinin güne alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor

BIST 100: Endekste 101.250 desteği üzerinde görünüm olumlu. Güne alıcılı bir seyirle başlamasını beklediğimiz endekste 102.500 ve  aşıldığı takdirde 103.500 direnç seviyeleri olarak takip edilecektir…
TL Bonolar: Yeni getirilen düzenleme kapsamında tahvil faizleri  düşük seviyelerini koruyabilir, gösterge tahvilde %9 ve 10 yıllık  tahvilde de %12 bileşik faiz seviyeleri destek konumunda…
USD/TL: Dolar kuru yaşanan geri çekilme ile beraber 6,92-7,00  bandının ortasına gelirken, diğer gelişmekte olan ülke para  birimlerinde daha belirgin değer kazanımları yaşanmakta…
EUR/USD: Fed açıklamaları sonrasında dolar endeksinde düşüş devam  ederken, parite 1,0850 seviyesi üzerinde kalmakla beraber yükseliş  ivme kazanmakta zorlanıyor…
ABD’de yüksek endeks ağırlığı olan teknoloji şirketlerinin  açıkladıkları finansallar olumlu algılanırken, Fed açıklamaları ve  virüsün tedavisi konusunda yapılan çalışmalar genel pozitif seyri  desteklemekte. BIST 100 için olumlu açılış sonrası global seyre  paralel bir seyir bekliyoruz. 1 Mayıs tatili nedeniyle yarın BIST’te  işlem yapılmayacak.
Dünyada bazı ülkelerde salgın kısıtlamalarının gevşetilmesi ve ABD’de ilaç testlerinin umut verici olması ile küresel piyasalar  olumlu seyrine devam ediyor. Bu sabah Asya borsaları ve ABD vadeli  endeks kontratları yükselirken, BIST 100 Endeksi’nin de buna paralel  yukarı yönlü bir seyirle başlamasını bekliyoruz. Teknik olarak  endekste 100 bin desteği üzerinde kısa vadeli görünüm olumlu kalmaya  devam edecek. 101.250 destek konumunda iken, 102.500 ve 103.500 direnç  seviyeleri olarak izlenebilir. 100 bin desteği üzerinde mevcut trade  pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.
Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 578 seviyesine doğru düşüşünü  sürdürürken, ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,61 düzeyinde nispeten yatay  bir seyirde. Eurobond piyasasında kısa vadeli toparlanma devam  edecektir. TL tahvillerde ise yeni gelen uygulama öncesi son iş  gününde gelinen düşük faiz seviyelerinin korunması beklenebilir, 10  yıllık tahvilde %11 direnç konumunda.
Dolar endeksi 100 seviyesinin altına gelirken, endeksin ana  bileşeni olan euro yükselişte zorlanıyor. Sterlin ise dolar karşısında 1,25 seviyesine yakın  nispeten daha olumlu bir seyir izlemekte.
Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında önemli değer  kazanımları gerçekleştirirken, içeride dolar kuru için 6,92 ve euro  kuru için 7,50 destek seviyeleridir.
Petrolde üretim kısıntılarına katılım haberleri de yükselişe  destek olurken, ABD ham petrolde de sert bir artış var. Brent petrol  ise 24 dolar varil düzeyine yakın. Altın fiyatlarında 1705 dolar ons  destek konumunda, gram TL bazında ise 380 benzer şekilde destek olarak  takip edilecektir.
BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 100.000 üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse  senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken  fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)