E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKüresel piyasalardaki şok düşüş tamamen anlaşılabilir---

Küresel piyasalardaki şok düşüş tamamen anlaşılabilir

Küresel piyasalardaki şok düşüş tamamen anlaşılabilir
16 Mart 2020 - 12:37 borsagundem.com

FED'in olağanüstü toplantısı sonucu ortaya çıkan faiz indirimi kararı piyasalarda beklenenin aksine olumsuz bir etki bıraktı. Bazı uzmanlar ise sonucun bekledikleri gibi olduğunu söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri’nde Donald Trump Başkanlığı sırasında kısa bir süre Beyaz Saray İletişim Başkanlığı da yapan riskli fon yöneticisi Anthony Scaramucci, ABD Merkez Bankası’nın acil önlem planını açıklamasının hemen ardından piyasaların sert bir biçimde düşmesini “Tamamen anlaşılabilir” olarak açıkladı.

Sermaye firması Skybridge’in kurucusu ve yönetici ortaklarından olan Scaramucci CNBC’deki röportajında, "Piyasaların şu anda satışta olmasının nedeni, virüs hakkında bir ton bilgimiz olmasına rağmen çok çok azını anlayabilmemiz" ifadelerini kullandı. Scaramucci röportajında piyasaların eksi yönlü hareketini, “Şu anda olan şey şu: 2020'nin kazançlarındaki düşüşü ve durgunluk olasılığını fiyatlandırmaya başlıyoruz” cümleleriyle yorumladı.

Goldman Sach'tan felaket tahmini

 

Trump'ın ikinci dönemi artık çok daha zor

Korona virüsün oluşturacağı resesyonun ABD’deki başkanlık yarışına da etki edeceğini söyleyen Scaramucci her ne kadar öngörülür bir kriz olmasa da görev süresindeki seçim yılını resesyonla geçiren bir başkanın ikinci kez başkan seçilemeyeceğini öngördü.

FED yanlış yere para saçıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TSCL16 Mart 2020 14:36

    Cumartesi günü borsa perşembeye kadar 88 bin i görecek dediğimde bazıları bana deli demişti vahy mi geldi demişti. Gecen cuma günü hisse alanlar nerde ne yapıyor çok merak ediyorum. 

  • eyyp197816 Mart 2020 13:42

    borsayı 15 gün kapatın yoksa tümparamız kaybedecez.

  • ALEVİ DİNİNDENİM16 Mart 2020 13:39

    An itibarı ile bistte % 1  üzerinde artan sadece 6 hisse var.ve herkes yarına sağlıkla uyanma isteği dışında bir isteği yok ve hissede yakalananlar varlıklarının % 50 ile % 70 varan kayıplar yaşıyor.bu korkunç tablo karşısında birbirimize moral vermekten başka birşey gelmiyor.umalım daha korkunç zaman gelmesin.tüm iyi ve güzel insanlara selam olsun.

  • ekonomist/stratejist16 Mart 2020 13:39

    Bizim Merkez Bankamız TCMB faizleri indirirken dikkat etsin çünkü sert bir faiz indiriminde dolarizasyonu iyice azdırır. 100 baz puan üstü faiz indirimi dolarizasyonu tetikler bu küresel krizde. FED'in hatasını yapmasın.

  • Yorum16 Mart 2020 22:20

    Bundan 5 gün önce bitcoin mit koin bu krizde şöyle böyle olur diyordun çok iyi ekonomist

  • sksl16 Mart 2020 13:24

    FED küresel yangına benzin taşıdı bile bile lades yaptı. Bunun faturası çok ağır olacak.