E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda yükselişe BIST katılacak mı?---

Küresel piyasalarda yükselişe BIST katılacak mı?

Küresel piyasalarda yükselişe BIST katılacak mı?
20 Mayıs 2020 - 09:35 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Geçen hafta gündeme gelen endişelerle baskı altında kalan risk  iştahı haftaya toparlanma ile başladı. ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna’nın deneysel koronavirüs aşısının gelen ilk verilere göre  etkili olduğu haberi piyasalardaki iyimserliği artırdı. Dün yurt içi  piyasalar 19 Mayıs nedeniyle işlem görmedi. Salgına ilişkin haber  akışları ve ABD – Çin arasındaki gelişmeler fiyatlamalar üzerinde  belirleyici olmayı sürdürecektir.

    BIST-100 Güne Başlangıç

Koronavirüs aşısına ilişkin olumlu haber akışıyla risk iştahı güç kazanırken, pazartesi günü küresel piyasalarda güçlü yükselişler yaşandı. BIST-100 Endeksi pazartesi gününü %2,22’lik yükselişle
101.983 puandan tamamladı. 19 Mayıs Salı günü BIST-100 Endeksi tatil  nedeniyle işlem görmezken, yurt dışı piyasalarda bir miktar kâr  satışları etkili oldu. ABD borsaları dün günü %1’leri bulan düşüşlerle  tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne  hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,88 – 6,89 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,79’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya  yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

    BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki olumlu tablo ve güçlenen TL ile birlikte pazartesi  günü sert yükseliş kaydeden BIST 100 Endeksi’nde son zamanların  zirvesi olan 102.300 yeniden hedefe girdi. Kurlardaki geri çekilmenin  devamı endeks için pozitifken, dün biz kapalıyken küresel piyasaların iyimserliği devam ettirememiş olması ve bankacılık sektörünün yükselişe katılamaması olumsuzluk oluşturuyor. Bir süredir  bahsettiğimiz konsolide kanalının üst bandını oluşturan 102.300 civarı  oldukça güçlü direnç olmaya devam ediyor. Bu seviyenin üzerindeki  kapanışlar yükselişin devamı için işaret oluşturacaktır. Aşağıda ise  ilk destek seviyemiz 100 bin civarı olmaya devam ediyor.     

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)