E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda sert satışların büyük bir kısmı geri alındı---

Küresel piyasalarda sert satışların büyük bir kısmı geri alındı

Küresel piyasalarda sert satışların büyük bir kısmı geri alındı
18 Ekim 2021 - 12:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan haftalık Eurobond bülteninde piyasa gelişmeleri ve veriler inceleniyor.

Küresel hisse senedi endeksleri önceki haftalarda görülen sert satışların büyük bir kısmını geri alarak, yükselişle tamamladı. Özellikle ABD tarafında açıklanan güçlü veriler, Fed'in faiz artırımı olasılığını artırmaya devam ediyor. Bununla birlikte, İngiltere'de 2 yıllık ve 10 yıllık tahvil faizlerinin son yılların en yüksek seviyelerine ulaşması ise, beklenenden daha erken sıkılaşma gerçekleşeceğine işaret ediyor.

Geçtiğimiz hafta takip edilen verilerde, ABD'de Çarşamba günü açıklanan tüketici enflasyon rakamları beklentilere paralel açıklanırken, Perşembe günü açıklanan üretici fiyat endeksinin beklentileri karşılayamadığı görüldü. Bununla birlikte haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise beklentilerin altında gelerek istihdam piyasasındaki olumlu havayı destekledi. Cuma günü takip edilen perakende satışlar verisi beklentilerin üzerinde açıklanırken, Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ise beklentilerin
altında açıklandı.

Bu haftaya yönelik ekonomik takvim incelendiğinde ise, ABD'de Pazartesi günü sanayi üretim verisi ve bütçe dengesi, Salı günü konut başlangıçları, Çarşamba günü Bej Kitap, Perşembe günü devam eden konut satışları ve Cuma günü imalat PMI verileri takip edilecek. Euro bölgesinde ise, Çarşamba günü tüketici enflasyon rakamları, Perşembe günü AB Liderler Zirvesi ve sanayi üretimi ve Cuma günü imalat PMI verileri yakından izlenecek. 

Analizin tamamı için tıklayınız...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)