E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda satış dalgası---

Küresel piyasalarda satış dalgası

Küresel piyasalarda satış dalgası
11 Mayıs 2021 - 09:40 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende yarın bayram arefesi nedeniyle yarım gün olacak, borsa seansı öncesi yatay bir seyir izlenebileceği belirtiliyor

Bugün seans açılışıyla birlikte sanayi üretimi ve cari işlemler dengesi açıklanacak. Sanayi üretiminde beklenti güçlü görünümün devamı olarak oluşurken cari açığın büyümeye devam etmesi öngörülmüştü. Sabah Dolar/TL güne %0,43 yükselişle 8,31 seviyelerinden başıyor. Dün ABD borsalarında düzeltme yaşandı.

Asya piyasalarında Japonya’da NIKKEI225 endeksi %3,20 düşüş kaydetti. Asya piyasalarına ek olarak ABD hafif, Avrupa endeks vadelileri ise sert sayılabilecek seviyede değer kaybetmiş durumda.

Borsa İstanbul’da açılışı belirleyecek olan sanayi üretimi ve cari işlemler dengesinde beklentilerin hafif altında bir Mart ayı cari açığı olabilir. Yarın bayram arefesi nedeniyle yarım gün olacak borsa seansı öncesi yatay bir borsa izleyebiliriz. Önümüzdeki haftayla birlikte ise Mayıs ayında başından beri süregelen pozitif havanın devamını takip edeceğiz.

BIST100 endeksi 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde tutunarak yükselişini güçlendirerek günü %1,36 yükselişle 1.460 seviyesinden kapattı. Endeks pivot seviyesi olan 1.436 seviyesinin üzerinde tutundukça yükselişini 1.480-1.495 bandına doğru devam etmesi beklenmektedir.

Günün önemli şirket haberleri 11/05/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)