E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEkonomilerin kapanmayacağı beklentisi endeksleri canlı tutuyor---

Ekonomilerin kapanmayacağı beklentisi endeksleri canlı tutuyor

Ekonomilerin kapanmayacağı beklentisi endeksleri canlı tutuyor
19 Haziran 2020 - 09:15 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'un bu sabah pozitif başlangıç yapmasının beklendiği belirtiliyor.

Ne Oldu?
Türkiye'de toplam korona virüs vaka sayısı 1.304 kişi artarak 183.031'e, hayatını kaybeden kişi sayısı 21 kişi artarak 4.882'ye  yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 156.022.
Almanya'ya girişlerde ev karantinasından muaf olabilmek için  gerekli raporların alınabileceği ülkeler listesine Türkiye de dahil  edildi.
Çavuşoğlu: (Libya'da) Hafter'in artık meşruiyeti yok, masada  olmaması lazım.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Fransa'nın, Türkiye'nin Akdeniz'deki "saldırgan" eylemlerine tepki vermesini talep eden  başvurusu üzerine, NATO askeri otoritelerinin olayla ilgili inceleme  başlattığını açıkladı.
Kredi kartı banka sözleşmelerinin elektronik olarak uzaktan  yapılması, çek mağdurlarının mağduriyetini gidermesini kapsayan ekonomiye ilişkin Torba Teklif" TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ırkçılıkla ilgili "yalan  haberler" konusunda paylaştığı videoya, "manipüle edilmiş medya"  etiketi ekledi.
Beko, İtalya'nın beyaz eşya üssüne mağaza ve ofis kuruyor.
Trump: Çin'den tamamen ayrışmaya yönelik bir politikayı seçenekler  arasında tutuyoruz.
Almanya'ya girişlerde ev karantinasından muaf olabilmek için  gerekli raporların alınabileceği ülkeler listesine Türkiye de dahil  edildi.
Moody's, korona virüs salgınının ekonomilerin, toplumların ve  şirketlerin faaliyetlerini temelden değiştirebileceğini duyurdu.
Suudi Aramco, petrol piyasasının gerilemesi nedeniyle yüzlerce  çalışanını işten çıkardı.
Japonya'a enflasyon Mayıs ayında korona virüs kaynaklı  karantinaların etkisi ve petrol fiyatlarındaki düşüşün deflasyon  korkusunu tetiklemesi ile Mayıs ayında gerilemeye devam etti.
Johns Hopkins Üniversitesi tarafından derlenen verilere göre ABD'de son 24 saatte 26.283 yeni korona virüs vakası tespit edildi.
Ne Olacak?
İçeride TCMB Beklenti Anketi açıklanacak, İngiltere'de Perakende Satışlar ön planda olacak.
Borsa İstanbul'un bu sabah pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz. BİST100 endeksinde pozitif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.
Korona virüs vaka sayısında artışların sürmesi küresel piyasalarda  kaybına sebep oluyor. Ekonomik olarak daralma yaşayan piyasalar,  pandemi öncesi seviyelerine yaklaşmasına rağmen, korku ile birlikte  oluşan kar realizasyonlarını bir düzeltme olarak görmekteyiz. Her ne  kadar korona virüste ikinci dalga endişesi olsa da Fed'in özel sektör  tahvil alımlarına başlayacağını açıklaması ve ekonomilerin ikinci dalga olsa bile kapanmayacağının açıklanıp kurallara uygun yaşanacağının belirtilmesi endeksleri canlı tutuyor. Bu kapsamda ABD  vadelilerinde ve Asya Piyasalarındaki yatay seyir ile birlikte BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe 482 puan yükselişle başladı.
Endeks güçlü duruşunu kapanış saatine kadar sürdürürken ABD  vadelilerinin sabah saatlerine göre toparlandığı görüldü. BİST100  endeksi günü %1,40 artışla 112.494 seviyesinden tamamladı. BİST100  endeksinde gün içinde takip edeceğimiz destek seviyeleri 113.300 - 114.000 - 114.750 olacakken, destek seviyeleri ise 111.700 - 110.900 - 110.200 olacak.
Geçtiğimiz işlem gününde içeride önemli bir veri akışı bulunmazken İngiltere MB faizi sabit tuttu ve Varlık Alım Programını 745 Milyar Sterline yükseltti. ABD tarafında ise haftalık İşsizlik Başvuruları  takip edildi. İşsizlik başvuruları beklentilerin üstünde 1,5 milyon  kişi olarak açıklandı. Korona virüs pandemisi nedeniyle birçok iş  yerinin faaliyetlerine ara verdiği 13 haftada başvurular 44 milyonun  üzerine çıktı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)