E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKur ve faiz tarafı satışların derinleşmesine neden oluyor ---

Kur ve faiz tarafı satışların derinleşmesine neden oluyor

Kur ve faiz tarafı satışların derinleşmesine neden oluyor
07 Ağustos 2020 - 09:25 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’deki destek paketine ilişkin gelişmeler ön planda yer alırken, veri akışları ve salgın kaynaklı gelişmeler gündemdeki yerini korumaktadır. Dün dalgalı bir fiyatlamanın görüldüğü küresel hisse piyasalarında bu sabah ABD – Çin gerilimine bağlı olarak satışlar etkili oluyor. BIST-100 Endeksi satıcılı seyrini sürdürerek günü %5,26’lık sert bir düşüşle 1.034,40 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor.
Endeks kapanışında 7,29 – 7,30 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,28’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Kur ve faiz tarafındaki gelişmeler Borsa İstanbul tarafında satışların derinleşmesine neden oluyor. Bayram öncesi başlayan satışlar son günlerde şiddetlenerek devam ediyor. Dün de BIST 100 son ayların en sert düşüşlerinden birini gerçekleştirerek günün en düşük seviyesinden kapanış yaptı. Bu kapanış negatif görünümün devam ettiğini işaret etti. Dünkü düşüşle birlikte mart ayında görülen dip seviyeden başlayan yükselişin düzeltmesinde %38,2 seviyesinin bulunduğu 1058’in de altına sarıkmış oldu. Kısa vadede 1058 üzerine geçilemediği sürece temkinli duruşun korunması gerektiğini düşünüyoruz. Aşağıda düzeltmede %50 seviyesinin ve 500 günlük ortalamanın bulunduğu 1010 en önemli destek konumunda. Buranın altında 967 seviyesi takip edilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)