E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKüçük yatırımcı kripto paralara yöneldi---

Küçük yatırımcı kripto paralara yöneldi

Küçük yatırımcı kripto paralara yöneldi
15 Ağustos 2021 - 11:40 borsagundem.com

Son bir ayda yüzde 40’ın üzerinde getiri sağlayan Bitcoin, yeniden küçük yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Bitcoin’in piyasa değeri 378 milyar dolara ulaştı

BORSAGUNDEM.COM
Kurumsal yatırımcılar ABD’de gündeme gelen vergi düzenlemeleri nedeniyle daha temkinli hareket ederken küçük yatırımcılar kripto para piyasasına geri dönüyor. 64 bin 800 dolar ile tarihi zirvesini gördükten sonra hızlı bir geri çekilme yaşayan Bitcoin, 30 bin dolar sınırından yeniden yükselişe geçti ve kısa sürede 48 bin Dolar sınırına ulaştı. Son bir ayda yüzde 40’ın üzerinde getiri sağlaması ise küçük yatırımcıların kripto paralara yönelmesinde etkili oldu.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLDİ
Bitcoin, Ether, Dogecoin ve diğer altcoinler yıl ortasında yaşanan geri çekilmelerde yaşanan kayıplarını önemli oranda geri aldı. Cuma günü Bitcoin, 15 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışı olan 47.544 dolardan işlem gördü ve yıl için % 64 kazanç sağladı. Rakip para birimi Eter yıl için % 344 artarken , perakende yatırımcılar tarafından sevilen şaka kripto para birimi olan Dogecoin, yıl için % 5,500'den fazla artışla 28 sentten işlem gördü.

Borsagundem.com’un yaptığı derlemelere göre kripto paralarda gelen olumsuz haberlere rağmen yükselişin devam etmesinin en önemli nedeni artan küçük yatırımcı talebi.

Bir kripto para birimi veri sağlayıcısı olan Coin Metrics tarafından derlenen verilere göre, son günlerde Bitcoin ve Eter dahil olmak üzere kripto para birimlerinin spot ticaret hacmi Binance, Kraken, Coinbase Global Inc. ve Gemini Trust Co. gibi büyük borsalarda keskin bir şekilde arttış gösterdi.

KAZANÇ POTANSİYELİ YÜKSEK
Bireysel yatırımcılar piyasa değeri düşük kazanç potansiyeli yüksek alt coinlere de büyük ilgi göstermeye başladı. CoinDesk'in cuma öğleden sonra rakamlarına göre Cardano, geçen ay boyunca yaklaşık % 63 artarken, litecoin aynı dönemde yaklaşık % 38 yükseldi.

Kısa vadede sert fiyat hareketlerinin yaşanması nedeniyle özellikle yüksek risk almak isteyen küçük yatırımcılarının kripto paralara ilgi göstermeye başladığı belirtiliyor.

FENERBAHÇE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Bu arada 30 liradan ön talep toplanarak satılan ve cuma günü işleme açılan Fenerbahçe Token ilk işlem gününde yüzde 400'ün üzerinde bir yükselişle 154 lirayı gördü.

İlk aşamada toplam 28 milyon adet Fenerbahçe Token satılacak. Bunun 20 milyonu 9 ay boyunca dolaşıma girmeyecek. Fenerbahçe Token’ın maksimum arzı 190.700.000 adet olacak. Bunun kulübün başarısına göre yaklaşık 90 milyonunun 25 yıllık süreçte yakılması hedefleniyor. Tokenler Fenerbahçe başarılı oldukça yakılacak. Açıklanan plana göre futbol takımının galibiyetinde 10 bin, basketbol takımının galibiyetinde 5 bin, voleybol takımının galibiyetinde 2.500 adet token yakılacak. Şampiyonluklarda da sırasıyla 500 bin, 100 bin, ve 50 bin adet token yakılacak.

Yani Fenerbahçe sahada ve parkede başarılı oldukça Fenerbahçe Token'ın arzı düşecek. Tabii fiyat gelişmelerini kontrol etmek imkansız ancak bu şekilde sahadaki başarıların yatırımcıya kâr olarak dönmesi hedefleniyor.

Son çeyrek borsada alım dönemi

Borsanın devleri karlarını katladı

Borsalar bilançolarla yükseliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Ağustos 2021 09:50

    yorumlara hakaretler yerken btc 50 binlere dayanıyor :D siz küfür edip linç edin. Herkes bildiği işi yapıyor : )) şuan 50 bin psikolojık sınır. Bu hafta aşarsa, kurumlar insanlar çatır çatır akacak pıyasada. Ama güzel kar satışlarının olacğaı nokta buralar. eşekler, develer tepesinde 29 binden yuku  50 binlere taşıdık... mola dinlenme önemli. ABD yarın powel cümlelerine, çarşamba def tutanak notlarına bakacaz. Ben öyle yapacam , büyüklerde yapar artık :D ... Neyse herkese bol şans... nOT: TOPLU PARA ile market açamazsın. Berber dukkanı açamazsın, oto galeri, inşaat firması açamazsın, Çünkü işi bilmliyorsun batarsın. Borsada öyle, kripto paralarda öyle, çok para çok kazanç denklemi yok. İŞİ BİL, ÖĞREN, ÇIRAKLIK YAP, sonra az para ilede her sektörde büyüyebilirsin. Yada sadece yorumlara küfür edın. Langırtı hisse alıyonuz batıyorsunuz sonra : ) ne hisseler var 200 bin tl ye 20 bin temettu verdı yıllık. öğrenin araştırın okuyun

  • Bu Dish 16 Ağustos 2021 00:45

    Botsa batırır, Kripto ne yapar 🔥

  • Caner15 Ağustos 2021 13:12

    Cripto paralar sahtekarlıktır. Token kavramı da çıkaran kurum kendi kapsamında verdiği hizmete karşı tokenların değeri kolerasyonlu tutuluyorsa olağan bşr hizmet aracı olarak görülebilinir. . Şişirilmiş değerlere çıkarılan tokenlar da sahtekarlık

  • Gercekler 15 Ağustos 2021 13:09

    Gel vatandaş gel! Yooksa bu sanal cripto paraları üretenlerin hepsi nasıl köşeyi dönecek! Adamlar bir kaç yüz bin dolarlık yatırımla “bu sahte coinleri” üretiyor. Proje plan tahüüt deyip sürükeri alıma topluyor, sahte paraları sürülere satıp yüzlerce milyon veya milyarlarca dolar gercek parayı kadalarına dolduruyor. Operasyon bittimş iş biter, sürüler bu hiç bir karşılığı olmayan sahte cripto alıp ellerine alıp oynarlar umutla

  • Mucise Reis ;)15 Ağustos 2021 12:39

    İmkanı olan bence şansını denesin az az alsın.  bin tl al mesela, yada ikibin tl al vede 5 yıl unut. Çok güzel altcoınler var. projesi reel hayat ve uygulamalara yakın, avrupa ve abd tarafından alım görebileecek olan ve bankalar, sosyal emdya, ınternet ağları, gerçek hayat ile iltişime geçmesi muhtemel. Acaba yazsam burada, suç olur mu ? bilemedim. Bide çılgınlar onbınler, yuzbınler basıyor, ama 1 ayda yüzde 75 düşen coın bılıyorum. hatta işleme kapanan batan sıfır olan coın. o bakımdan dediğim özellikli coınler ilk talep olmalı. sepet olmalı. burada 100 tl coın bıle 5 yılda 10 bin  50 bin tl olabiliyor. sıfır rıskıde olabılıyor. az para ama sepet olmalı. 

  • Mucise Reis ;)15 Ağustos 2021 13:43

    Sen şarkını dinle. Boş ver. Çabuk tıraş et beni, yoksa...  Berber efendi. BTC kazdığımda ta ilk bu işlerde, senin gibi çok kişi konuştu. Eteryum aldığım taa yıllar once senin gibi bir çok kişi konuştu. Borsaya onlıne sitemlerle giridğimde 10 yıllar onca bir çok insan intaat edıyor batıyor dendi. AB borsasına girince, komisyonu çok dendi. Sen git traş ilerine bak ... hade...  DÜn istanbulda lüks mekan işleten ev arasaba sagibi kişiler, covid kapanmalarında neyi varsa sattı sıfıra dayandı. dünya böyle bişi. planını kendine göre bak, başkasına göre deıl.

  • Berber Bekri 15 Ağustos 2021 13:18

    Olmayan aklınla millete al sat deme zarar ederlerse karşılayacak mısın zararlarını 0 risk dünya üzerinde yok en riskli yatırımlar kriptolar ve coinler şuan dünya üzerinde bir çok ülke kanuni çerçevesini oluşturma çabasında boş konuşup milleti kandırma 100 tl. 5 yıl da 50 BİN hiç emek harcamadan kazandıran şey insanın 6.yıl da neyi var neyi yok herşeyi alır "BEDAVA PEYNİR FARE KAPANINDA OLUR " böylelerine kanmayın uzak durun bunlardan....

  • Murat Subaşı15 Ağustos 2021 12:00

    Borsada Kriptoda kazandığını kazanamazsın... FB token mülti milyonerler yaratmaya aday