E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKüba: Tankerde çıkan yangın sanayi bölgesine sıçradı---

Küba: Tankerde çıkan yangın sanayi bölgesine sıçradı

Küba: Tankerde çıkan yangın sanayi bölgesine sıçradı
06 Ağustos 2022 - 19:57 borsagundem.com

Küba'da limandaki ham petrol depolama tesislerindeki patlamalarda 121 kişi yaralandı. 17 itfaiyecinin kayıp olduğu açıklandı. Yangın söndürme çalışmaları ise güçlükle sürdürülüyor

Küba'nın Matanzas limanındaki tanker üssünde meydana gelen patlamalarda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü,121 kişi yaralandı.

Küba basınında çıkan habere göre, ülkenin kuzeyindeki "Matanzas Süper Tanker Üssü" olarak bilinen ham petrol depolama tesislerinde üst üste patlamalar yaşandı.

Yetkililer, yıldırım isabet etmesi nedeniyle limanda bulunan yakıt depolama tanklarında yangın çıktığını belirterek, 121 kişinin yaralandığını, 17 itfaiyecinin ise kayıp olduğunu bildirdi.

Limanda yer alan 8 tanktan 4'ünde patlama yaşandığı ve halen yangının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Sağlık Bakanı Jose Angel Portal, basına yaptığı açıklamada, bazı yaralıların durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle yangının henüz kontrol altına alınamadığı ve yoğun dumanın başkent Havana'ya kadar ulaştığı görüldü.

Küba yangının söndürülmesi için yardım istedi

7 hasta ise başkent Havana'daki hastanelere sevk edildi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel tarafından yapılan açıklamada, "Endüstri bölgesinde çıkan yangını yakından takip ediyoruz. Cesur kent yetkililerine, itfaiyeye ve Küba Devlet Petrol Şirketi (CUPET) görevlilerine güveniyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Küba, dost ülkelerden yangını söndürmek için yardım istedi.

Yangın kontrol altına alınamıyor

Cumartesi sabahı, yangın tamamen kontrolden çıktı. Duman Havana'ya ulaştığında yakındaki diğer yakıt depolama tanklarını tehdit etti.

Küba günlük elektrik kesintileri ve yakıt sıkıntısı çekiyor. Yakıt ve depolama kapasitesi kaybının durumu ağırlaştırması muhtemel.

Teksas Üniversitesi'nden Jorge Pinon, bölgede her biri 300.000 varil kapasiteli sekiz büyük tank olduğunu söyledi.

Pinon, "Bölge, yalnızca yakındakine değil, çeşitli termo-elektrik santrallerine yakıt için bir aktarma noktasıdır, bu nedenle bu, elektrik şebekesi için çok kötü bir haber olabilir." uyarısında bulundu.

Devlet Başkanı Yangın bölgesine gitti

Öte yandan Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ile Başbakan Manuel Marrero’nun Matanzas limanına giderek yangına ilişkin bilgi aldığı ve hastanede tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ettiği bildirildi.

Limandaki patlamanın, dün (cuma) gece 23.00'te bir tankerde meydana geldiği ve alevlerin saatler sonra 3 tankere daha sıçradığı iddia ediliyor.

Matanzas Limanı; petrol kuyuları, rafinerileri, dev tanker ekipmanları ve termik santralleri sayesinde ülkenin en büyük sanayi ve ticaret limanı olarak biliniyor.

Bakan Nebati, Küba Başbakan Yardımcısı Ruiz ile görüştü

Küba’dan kripto para adımı

Hatay'da orman yangını: Müdahale ediliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)