E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralar yükselişe geçti---

Kripto paralar yükselişe geçti

Kripto paralar yükselişe geçti
06 Haziran 2022 - 13:29 borsagundem.com

Bitcoin’de 9 haftadır süren düşüş trendi sona ererken lider kripto para haftanın ilk iş gününe 30 bin seviyesinin üstünde başladı. Solana ve Cardano'daki sert yükseliş ise dikkat çekti.

Bitcoin, haftalardır süren düşüş trendini kırarak 30 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin, yılın başından bu yana yüzde 32,5 oranında düşmüştü. Bitcoin ayrıca geçtiğimiz kasımda gerçekleştirdiği tarihi zirve olan 66 bin seviyelerinden yüzde 50 daha düşük seviyede fiyatlanıyor.

Haftalardır süren sert düşüş ise bu hafta sonu gelen toparlanma çabalarıyla birlikte şimdilik sona erdi.

KRİPTO PİYASASINDA SON DURUM

Hafta sonu 30 bin dolar seviyesinin üzerine tırmanamayan Bitcoin, sabah saatlerinde Asya piyasalarındaki işlemlerle birlikte 31 bin doların üzerine yükseldi. Bitcoin bugün öğlen saatlerinde yüzde 6’ya yakın yükselişle 31 bin 400 dolar seviyelerinden işlem görürken ikinci en büyük kripto para olan Ethereum yüzde 7 yükselişle 1900 dolara yaklaştı.

Solana yüzde 12’lik yükselişle dikkat çekerken 43 dolardan işlem gördü. Cardano yüzde 13 yükselişle 0,6 dolardan, Dogecoin yüzde 3 yükselişle 0,083 dolardan işlem gördü.

YÜKSEK RİSK ALGISI DEVAM EDİYOR

Piyasa toparlanma eğiliminde gibi görünse de yatırımcılarda Luna sonrası başlayan yüksek risk algısı hâlâ devam ediyor. Aynı durumun mayıs başında da yaşandığını belirten uzmanlar Bitcoin’in 1 Mayıs’ta üç haftanın en yüksek seviyesi olan 32 bin 375 dolara yükseldiğini ancak ertesi gün kazanımlarını silerek haftalar süren bir düşüş trendi başlattığını hatırlatıyor.

Yatırımcının korku ve risk iştahını ölçen ve 0-100 arasında ölçülen Bitcoin Korku ve Açgözlülük endeksi de 13’le ‘aşırı korku’ seviyesinde bulunmaya devam ediyor.

FTC'den 'kripto para' raporu: Kayıp 1 milyarı aştı

 

Kripto para yatırımcılarına kötü haber

 

Türkiye'de yeni bir kripto vurgunu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)06 Haziran 2022 13:48

    devletlerin yasal düzenlemeleri öyle yada böyle olacak gibi. ABd bu coinleri kabullendi. haliyle global bir düzen malesef yok. ama her devlet kendi ülkesinde yatırımcıları, yad aparasal hareketleri düzenleyip kontrollu ve ekonomiye zararı olmayacak ebatlara çekmeye gayret ediyor. onun adımlarını görduk.