E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto parada işlemlere vergi yolda!---

Kripto parada işlemlere vergi yolda!

Kripto parada işlemlere vergi yolda!
05 Aralık 2023 - 17:57 borsagundem.com

Kripto paralara yönelik düzenlemeler Türkiye'de gündemde. Meclis'e 2024'ün ilk aylarında getirilmesi planlanan düzenleme ile kripto para kazançlarına vergi getirilmesi öngörülüyor.


Kripto para kazançlarına vergi gelebilir.

Türkiye Mali Eylem Görev Gücü'nün gri listesinde yer alıyor. Bu listeden çıkmak için kripto para düzenlemesi yapılması gerekiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha önce yaptığı açıklamada, kripto para düzenlemesiyle tüm kriterlerin yerine getirilmiş olacağını söylemişti.

Düzenlemenin yeni yılın ilk birkaç ayında Meclis'e gelmesi bekleniyor.

NTV'ye konuşan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Topuz, "Özellikle kripto paralara ilişkin olarak SPK kanununda yapılacak bir değişiklik ile artık çok daha kapsamlı bir düzenleme ile karşı karşıya kaldığmıızı söyleyebiliriz" dedi.

KARA PARA AKLAMANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Yasada öncelikle kripto varlıklar için tanım yapılacak. Kripto varlıkların kara para aklama amacıyla kullanılmasının önüne geçilecek.

Belli sınırı geçen kazançlardan işlem vergisi alınması da gündemde. "Bir tasarıda bunun yüzde 10 olduğunu söylenmişti ama son halini bilmiyoruz" diyen Topuz, bankalar için düzenlemeler olacağını ve izinsiz olan kripto varlık kullanıcılarına ağır cezalar öngörüldüğünü kaydetti.

DÜNYADA DURUM NE?

Avrupa Parlamentosu önceki yıl vergi alınmasına yönelik kararı onaylamıştı.

Almanya'da 600 euro üzerinde değerler için kazanç vergisi uygulanıyor.

İsveç, kripto vergisi kapsamında yüzde 30'a varan oranda kesinti yapıyor. (NTV)

Binance vakası kripto endüstrisi için ne ifade ediyor?

 

Kripto para borsası Binance'ye 4.3 milyar dolar ceza

 

ABD hükümeti 9 milyonluk kripto paraya el koydu

 

Kripto para düzenlemesinde son aşamaya gelindi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz06 Aralık 2023 08:51

    Kan konusu almış köpekbalığı gibi her şeye saldırıyorlar. Tek bildikleri vergi, yine vergi ve yeni vergi. İngiliz vatandaşı M. Şimşek'in ekonomi bilgisi kara ortak olup, Londra bankerlerine olan borçları tahsil etmek. Ülke resmen 22 senede yağmalandı.

  • Mucise Reis : )05 Aralık 2023 21:30

    sadece sanal cüzdanlara koyar soğuk cüzdanalrda tutar, yurtdışına gider orada aktif edebiliriz. yada soğuk cüzdanlardan usd yad amailler aracılığı ile free ücretsi zülkelerde hesap açarak rahatlıkla nakte çevirebiliriz. komisyon ile bu işler rahatlıkla gerçekleşebilir. ya bırakın sistmei dövmeyi, bırakın gelişsin altyapı, bırakın TC bu işelrde hem tatili hem turzm hem diğer özellikler ile öncelikli yer olsun. yada sembolik vergi ile kişi takibi yapın %1 gibi. bozmayın gelişen düzenli piyasayı. soğuk ücdana çekip, kara borsada kapalı çarşıda düşük komisyona bosurtmayın insanlara. yapmayın , hayalini kuramadığınız dünyalara hemd eETF beklerken ocak ayında bulaşmayın

  • Mucise Reis : ) 05 Aralık 2023 21:26

    Kapatmayın yolları. USD istiyorsunuz.. bırakın TC piyasa bu alanda coşsun. Gelişsin sıcak para girdisi olsun.. merkez bankası, kıripto para usd leri, reel usd ihtiyacı olmadan yapılan harcamalr, bırakın dunyayı avantaja bakın. adam gibi danışanalra sorun bu işleri, ticari olarak   ülke ekonomisi olarak düşünün. geriden hareket edin. önce pıyasayı izleyin. o kadar kolay ki sistemden kaçmak aklınız hayalınız alamaz.10 yöntem yazarım şimdi kafadan