E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüsünün bilançosu arttı Asya borsaları gergin---

Korona virüsünün bilançosu arttı Asya borsaları gergin

Korona virüsünün bilançosu arttı Asya borsaları gergin
23 Ocak 2020 - 09:12 borsagundem.com

Çin'den yayılan Korona virüsü Asya borsalarını vurmaya devam ediyor. Salgınla ilgili yeni bilgilerin paylaşılmasının ardından Çin ve Hong Kong borsalarında düşüş hızlandı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin'den yayılan ve tüm dünyayı tehdit eden Korona virüsüyle ilgili yeni güncellemeler, Asya borsalarında endişeleri de artıyor. Vak'a ve ölü sayısının arttığını gösteren rakamların ardından Asya borsalarında sert düşüşler yaşanıyor. Çin borsalarında %3'ü aşan düşüşler söz konusu. Krizin hangi boyutta olduğu henüz tam belli değil fakat tüm Asya borsaları düşüşte. En büyük yarayı Çin ve Hong Kong borsaları aldı.Korona virüsünün bilançosu arttıkça Asya borsalarında da sert düşüşler yaşanıyor. Krizin hangi boyutta olduğu henüz belli değil fakat tüm Asya borsaları düşüşe geçmiş durumda. En büyük yarayı Çin ve Hong Kong borsaları aldı.

Çin borsalarında ölüm haberlerinin artmasıyla Şangay kompozit endeksi %3.45, Şenzen bileşen endeksi %3.52 ve Şenzen kompozit endeksi %2.75 düştü. Hong Kong’un Hang Seng endeksi de %1.52 değer kaybetti.

Japon ve Güney Kore borsaları da düşüşten nasibini aldı. Nikkei endeksi %0.92 değer kaybederken, Topix endeksi de %0.78 düştü. Güney Kore borsası Kospi de %0.93 değer kaybetti

Gün boyunca tek yükselen Asya Borsası olan Hindistan borsası Nifty 50 gün içerisinde %0.61 yükseldi.

Çin’in Wuhan kentinden yayılan gizemli Korona virüsünün yüzlerce kişiye bulaşması nedeniyle yatırımcıların duyarlılığı da arttı. Dünya Sağlık Örgütü’nün hastalığı küresel acil durum olarak ele alıp almadığı belli değil. Zira DSÖ’nün çarşamba günü vermesi beklenen karar ileri bir tarihe atıldı.

Independent Strategy başkanı ve küresel stratejist David Roche konuyla ilgili “Çin Yeni Yılı’na kadar bekleyin” tavsiyesinde bulundu. Roche “Yeni Yıl’dan sonra virüsün derecesini, yayılma hızını, genişliğini, bulaşıcılığını öğreneceğiz” diyerek yatırımcılara virüsle ilgili “bekle ve gör” politikasını tavsiye etti.

Korona virüsünden ölümler 17'ye çıktı, vaka sayısı hızla artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • edy23 Ocak 2020 10:11

    yarasanın çorbası mı olur? duyunca bile midesi kalkıyor insan olanın.  

  • HALİL KERTENKELE23 Ocak 2020 16:37

    Çin liler fare nin de çorbasını yapyorlarmış yine iyiki daha büyük olumsuzluklar olmuyor.

  • mehmet23 Ocak 2020 09:55

    Köpek eti, fare eti, böcek eti, canlı ahtapot eti yiyen bir milletten ne beklersinki herşey olur bunlara. Pis boğazlı millet bu çinliler.

  • gerçek23 Ocak 2020 09:46

    Her b.ku yiyen Çin , seninle başımız ayrı bir belada. Pislik millet sizi..  :| 

  • turan23 Ocak 2020 09:41

    PİSLİK GÜDEKLER ÖNÜNE GELENİ YERSENİZ HER BK SİZDEN ÇIKAR ÇİN YIKILACAK AMA ÖYLE AMA BÖYLE TÜRK DEVLETLERİ KURULACAK TÜRKLER ZULÜMDEN KURTULACAK ASALAK PİSLİKLER 

  • Bika23 Ocak 2020 09:31

    Türkiye'nin ithalatında Çin önemli yer tutuyor. 2030 yılına kadar Türkiye’ye en çok turistin Çin’den geleceği açıklanmıştı.