E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorona virüs yeni doğmuş bebeği öldürdü---

Korona virüs yeni doğmuş bebeği öldürdü

Korona virüs yeni doğmuş bebeği öldürdü
29 Mart 2020 - 15:04 borsagundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir yaşından küçük bir bebek, yeni tip korona virüsün yol açtığı Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Illinois eyaleti valisi Jay Robert Pritzker, cumatesi günü yaptı açıklamada Kovid-19 tespit edilen bir bebeğin öldüğünü doğruladı ve ölüm nedenine yönelik araştırmaların devam ettiğini söyledi.

Basın açıklamasında konuşan Pritzker, "Bugün sizlere korkunç üzücü haberler vereceğim. 24 saatte hayatını kaybedenler arasında bir devlet çalışanı ve çok genç bir çocuk vardı" ifadelerini kullandı.

Gençleri de etkiliyor

Kovid-19'un genellikle yaşlılar ve kronik hastalığı bulunanlarda genel nüfusa göre daha ağır sonuçlar doğurması bekleniyor. Ancak farklı ülkelerden bildirilen genç ölümleri de var.

En son Fransa'da bilinen kronik bir hastalığı bulunmayan 16 yaşındaki bir çocuk Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD, 123 binin üstünde Kovid-19 vakasıyla dünyada hastalığın en çok görüldüğü ülke haline geldi. Ülkede 2 bin 200'den fazla insan Kovid-19'a yenik düştü.

Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Margaret Harris, Kovid-19 pandemisinin yeni merkezinin ABD olabileceğini söylemişti.

İran'da 35 günlük bebekte koronavirüs tespit edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)