E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKorona virüs çelik fiyatları için risk oluşturuyor---

Korona virüs çelik fiyatları için risk oluşturuyor

Korona virüs çelik fiyatları için risk oluşturuyor
30 Ocak 2020 - 12:43 borsagundem.com

Çin’den yayılan yeni korona virüsüyle küresel piyasalar ve bakır fiyatları darbe aldı. Çelik fiyatlarını ciddi riskler beklemekte.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsü Wuhan’dan Asya'ya ve dünyanın geri kalanına yayılırken, Çin'de en az 170 kişi öldü ve 7.700'den fazla korona virüsü vakası doğrulandı. Yaklaşık 60 milyon insan bir haftadır Çin şehirlerinde kısmi veya tam karantina altına alınmış durumda. Bu durumun bahar aylarında Çinin inşaat sektörüne ciddi zarar vermesi bekleniyor.

Virüs ilk olarak Orta Çin’in Hubei eyaletinde ortaya çıktı ve hastalığın merkez üssü olmaya devam ediyor. Çin’in çelik üretiminin büyük kısmı kuzey eyaletlerde gerçekleşiyor.

SEC Nike markasına soruşturma başlattı

Pekin'i çevreleyen ve Çin'in çelik üretiminin yaklaşık dörtte birini oluşturan Hebei eyaletinin, devlete ait Beijing News'e göre birkaç düzine virüs vakası görüldü.  Ülkenin ikinci büyük çelik üreten eyaleti olan Shandong'da ise 130 vaka görüldü.

Çin’in çelik üretimi The Wall Street Journel’ın haberine göre son yıllarda çelik talebinin çok üzerinde artarken gayrimenkul yatırımları azaldı. Konut piyasası zayıflarken çelik üretimi arttı.

Şangay'daki vadeli işlem piyasaları, virüsün yayılmasından dolayı 24 Ocak’tan bu yana Ay Yeni Yılı tatili nedeniyle kapalı. Virüsün yayılmaması umudu devam ederken çelik fiyatlarının zarar görmesi olası gözüküyor.

BIST enflasyonu beklerken negatif başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)