E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKorona olduğu açıklanan Arjantin Devlet Başkanı için ilginç ayrıntı---

Korona olduğu açıklanan Arjantin Devlet Başkanı için ilginç ayrıntı

Korona olduğu açıklanan Arjantin Devlet Başkanı için ilginç ayrıntı
04 Nisan 2021 - 10:46 borsagundem.com

Cuma günü Twitter hesabından Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyuran Arjantin Devlet Başkanı Fernandez'in, ocak ve şubat aylarında Rusya'nın Sputnik V aşısından iki doz yaptırdığı ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aşı dağıtımı ve yeterliliğinin tartışlmaya başlandığı bir dönemde ilginç bir gelişme yaşandı.

Yeni tip korona virüs testi pozitif çıkan Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez'in Rus aşısı Sputnik V'den iki dozu da yaptırdığı ortaya çıktı. 

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez daha önce, bir antikor testinden pozitif sonuç aldıktan sonra kendi kendini izole ettiğini söylemişti. Fernandez'in uzun süredir kişisel doktoru olan ve şu anda tıbbi ekibinin bir üyesi olan Federico Saavedra tarafından imzalanan bir açıklamaya göre, daha kesin olan bir polimeraz zincir reaksiyonu testi sonucu doğruladı.

Avrupa’da aşılar ‘euro’ya da şifa olur mu?

Saavedra, Fernandez'in "stabil, asemptomatik ve göstergeleri normal aralıklar içinde olduğunu" söyledi. Başkan dün ateşi çıktıktan ve baş ağrısı çektikten sonra teste girmişti.

Arjantinli liderin, Ocak ayında Buenos Aires eyaletindeki bir devlet hastanesinde Sputnik V Covid-19 aşısının ilk dozunu ve 11 Şubat'ta ikinci bir dozunu aldığını basın ofisi doğruladı. Fernandez bugün aşının işe yaradığını ve aşı olmadan kendini çok daha kötü hissedeceğini söyledi. Kendini iyi hissettiğini ve ciddi semptomları olmadığını belirtti. Başkanın nasıl enfekte olduğu konusunda ise net bir bilgi bulunmuyor.

Aşıyı geliştiren Rus Gamaleya Enstitüsü, Fernandez'in antikor sonucunu açıkladığı tweetine verdiği yanıtta, Sputnik V'nin enfeksiyona karşı % 91,6 ve ağır vakalara karşı % 100 etkili olduğunu söyledi.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre Arjantin, ABD'de 92.746 vaka ve 1.679 ölüme kıyasla milyon kişi başına 52.286 Covid-19 vakası ve 1.234 ölüm bildirdi. Bloomberg'in aşı takip bilgisine göre ülke, nüfusunun % 7,7'sini en az bir dozla aşıladı.

Arjantin Devlet Başkanı'nın testi pozitif çıktı

 

Arjantin Sağlık Bakanı aşı skandalının ardından istifa etti

 

Sağlık Bakanı Koca'dan aşı açıklaması

 

Şaibeli aşının ismi değişti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)