E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKorkutan Tesla senaryosu: Boğa piyasasının sonu---

Korkutan Tesla senaryosu: Boğa piyasasının sonu

Korkutan Tesla senaryosu: Boğa piyasasının sonu
24 Ocak 2020 - 10:19 borsagundem.com

Tesla hisselerindeki keskin yükselişin karşılığı olmadığı düşüncesi yatırımcıları endişelendiriyor. Hisselerdeki aşırı değerlenmenin küresel bir krize neden olabileceği tartışılıyor.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tesla hisselerindeki keskin yükseliş yatırımcıları ikiye bölmüş durumda. Cephenin bir tarafında Tesla'daki keskin yükselişin karşılığı olmadığı ve bu yükselişin küresel piyasalara zarar verecek boyutta olduğuna düşünen yatırımcılar endişeli. Diğer tarafta ise Tesla hisselerini şirketin inovatif faaliyetlerinin yükselttiğine inanan yatırımcılar geleceğe dair oldukça umutlu.

Tüketici temsilcisi ve eski Amerikan başkan adayı Ralph Nader Tesla hisselerinin sadece elektrikli arabalar piyasası için değil borsa için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Tesla hisseleri 100 milyar dolarlık Pazar değerine ulaşıp dünyanın en değerli ikinci araba üreticisi haline gelmişti. Nader’ın Tesla hisseleri ile ilgili yorumu “Geçen yıl 400.000'den az araç satan ve 2020'de birçok rakip elektrikli otomobil modelinin meydan okuduğu borç batağındaki Tesla'nın hisse senedi değerlemesi, 10 milyondan fazla araç satan Volkswagen’i geçmesi şaşırtı" şeklinde oldu. Nader Tesla’ya inananların dikkatli olmasını söyledi.

Diğer cephedeyse Tesla’nın sadece otomotiv değil aynı zamanda teknoloji üzerine yoğunlaşan bir şirket olduğu düşüncesi hâkim. Otomotiv sektöründeki klasik korumacı düşünce tarzının değiştiğini söyleyen Tesla sevdalıları film endüstrisinin Netflix’in çıkması ve taksi şirketlerinin Uber’in çıkmasıyla tökezlemesini örnek gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pala24 Ocak 2020 14:06

    sonuçta araba, insanı bir yerden başka yere götürmek için araç. ister elektrikli olsun, ister lpg ne fark eder? lpg ve elektrikle çalışan arabalar açısından km başına maliyet arasında ciddi bir maliyet farkı yok

  • mustafa temiz24 Ocak 2020 13:50

    yillardir tesla yatirimcisiyim tesla onumuzde ki on yil icinde dunyanin en degerli sirketi olacak nasil mi tesla is kollari enerji depolama dunyada ornegi yok su ana polar enerji sistemleri tesla bir sigorta sirketi tesla bir otonom arac sirketi ve dunyada ki en onde olan sirket su an tesla bir hardware sirketi arabaniz internete baglandiginda guncelleniyor tesla bir taksi sirketi bir kac yil icinde surucusuz taksiler yollarda olacak tesla bir chip yani elektronik beyin ureten sirket dahasi var yeter bu kadar bunlarin hepsi yavas yava hayata gecmeye basladi 

  • Okie Dokie24 Ocak 2020 12:19

    Tes lan. Boğa piyasasının sonuymuşmuş.

  • MELTEM GÜZELBAHAR24 Ocak 2020 11:51

    bence mahsuru yoktur.keş altındayız keske olsa.

  • KRAL24 Ocak 2020 11:05

    Gelecek elektronikle sekillenen sirketlerin Tesla guzel isler yapiyor Turkiyedede GEREL ile buyuk isler yapacak tum dunyaya elektrikli araclar kamyon tir vb buyuk projelere imza atiyor gelecek TESLA nin ve GEREL in ytd.