E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKörfez ülkeleri Türkiye'yi nasıl görüyor---

Körfez ülkeleri Türkiye'yi nasıl görüyor

Körfez ülkeleri Türkiye'yi nasıl görüyor
07 Mayıs 2014 - 03:59 borsagundem.com

Ata Finans Genel Müdürü Demirel Körfez izlenimlerini anlattı: Orada konuşulan şu; Türkiye bu bölgenin Almanya'sı çünkü bölgede üreten tek ülke Türkiye

Ata Finans Grubu İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Demirel, 2-3 hafta önce Körfez bölgesinde olduğunu belirterek, “Orada konuşulan şu; Türkiye bu bölgenin Almanya’sı çünkü bölgede üreten tek ülke Türkiye. Türkiye’ye günübirlik olaylardan etkilenmeden gerçekçi bakmak lazım” dedi

Milliyet'teki habere göre grubun yıllık değerlendirme basın toplantısında konuşan Demirel, Türkiye’nin, yatırım yapılabilir ülke notu dolayısıyla ekonomik olarak artık  birinci lige çıktığını vurguladı.

GÜNÜBİRLİK BAKMAYIN

Türkiye’deki piyasaların yüzde 75 dış etkenlerden yüzde 25 de iç etkenlerden etkilendiği görüşünü savunan Demirel, “Batığınızda hepimiz aynı hareket ediyoruz ancak gelişmekte olan piyasalara bakıldığında onların da hepsi aynı şekilde hareket ediyor. Piyasalardaki etkinin dörtte üçü global konjonktürden kaynaklanıyor. Çünkü her şey iç içe geçti artık. Kaderler bir” dedi.

Türkiye’nin sonuç olarak dünya konjonktüründen ayrı hareket etmesinin söz konusu olamayacağına dikkati çeken Demirel, konuşmasında “Türkiye’ye giren fon kesilse ne olur?” sorusuna da cevap verdi.

"ALTINDA DÜŞÜŞ SÜRECEK"

Demirel, “Görüyoruz ki en dramatik durumlarda bile bu fon kesilmiyor. Türkiye dünya haritasından sökülecek bir ülke değil. Ben 2-3 hafta önce Körfez’deydim. Orada konuşulan şu; Türkiye bu bölgenin Almanya’sı çünkü bölgede üreten tek ülke Türkiye. Bu işe günü birlik olaylardan  etkilenmeden gerçek bakmak lazım” şeklinde konuştu.

Altın fiyatları ile ilgili öngörüşünü ileten Murat Demirel, orta ve uzun vadede dünyadaki büyüme devam ettikçe altın üzerindeki düşüş baskısının devam edeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)