E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKörfez devi Dumankaya ile ortak iş yapacak---

Körfez devi Dumankaya ile ortak iş yapacak

Körfez devi Dumankaya ile ortak iş yapacak
30 Mayıs 2014 - 04:45 borsagundem.com

Ortadoğu'da birçok ülkede yatırım yapan ve projelerinin değeri 5 milyar doları bulan Al Mazaya Holding, Dumankaya İnşaat ile işbirliği anlaşması yaptı

Kuveyt ile Katar ortaklığında Ortadoğu ülkelerinde yaklaşık 5 milyar dolarlık gayrimenkul projelerini hayata geçiren Al Mazaya Holding, Türk inşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere Dumankaya İnşaat ile stratejik işbirliğine gitti. Yüzde 50’şer ortaklıkla hayata geçirilen işbirliği ile İstanbul’da konut projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

TÜRKİYE’YE GÜVENDİK

Türkiye’nin kendileri için çok önemli piyasalardan birisi olduğu söyleyen İstanbul’a Al Mazaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rashid Al Nafisi “Şimdiye kadar Kuveyt ve Dubai başta olmak üzere birçok ülkede büyük projeler gerçekleştirdik. Türkiye’nin ekonomisine güven duyduk ve çok büyük araştırmalar sonucu Dumankaya İnşaat firmasında karar kıldık” dedi. Uzun vadeli yatırım planları yaptıkları ülkelerde halka açıldıklarını belirten Nafisi, Türkiye’de de borsaya girmeyi hedeflediklerini ifade etti. Ortaklık için görüşmelere 2014 yılının ilk aylarında başladıklarını söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “İmzaladığımız bu protokol ile 1 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip Al Mazaya gibi önemli bir yapının Türkiye’deki yatırımlarının önü açılmış oldu” dedi.

1 YILDIR ARAŞTIRIYOR

Mazaya Türkiye CEO’su Cem Yolcu ise Türkiye’nin 1 yıl önce yatırım radarlarına girdiğini ifade ederek, “Piyasa araştırması yaptık ve sektör oyuncularını tanıdık. Türk ve Körfez ekonomilerinin dinamikleri birbirlerinden farklı ama tamamlayıcı nitelikte bulunuyor. Burada konut sektöründen başlayacağız. Zaman içerisinde Mazaya’nın tecrübeli olduğu ofis, lojistik ve sağlık alanlarındaki diğer fırsatları da değerlendireceğiz” dedi. Yolcu, Al Mazara’nın Türk pazarına girmesinin diğer Ortadoğulu yatırımcıların da dikkatini çekeceğini ve Türkiye’ye gelen yabancı yatırımcıların artacağını kaydetti.

5 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Al Mazaya bir ortaklık şirketi olarak 1998 yılında kuruldu ve 2004 yılında gayrimenkul faaliyetlerine başladı. Lüks villa, rezidans apartman, ofis, iş ve sağlık merkezi gibi geniş bir yelpazede projelerini geliştiren Al Mazaya’nın merkezi Kuveyt dışında Dubai, Abu Dabi, Oman, Lübnan ve Katar gibi ülkelerde de gayrimenkul yatırımları bulunuyor. Projelerinin toplam değeri 5 milyar doları bulan şirket 2013 yılı sonunda Türkiye’de Mazaya Türkiye şirketini kurdu.

RESMİ ZİYARET YATIRIM ÇEKTİ

Al Mazaya Holding Ortadoğu ülkelerine de yatırım yapmayı planlarken önceliği Türkiye’ye verdi. Türkiye’deki ekonomik ve siyasi istikrara güvendiklerini belirten Mazaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rashid Al Nafisi, “Türkiye’ye gelmemizde yaptığımız araştırmanın yanında Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuveyt ziyaretleri de etkili oldu” dedi.

UZUN VADEDE KAZANIRIZ

Siyasi gelişmeler sonrası gayrimenkul sektöründe değişimler olabileceğini belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Sektörü birkaç ay içinde olan olaylar ile yorumlamak doğru olmaz. Uzun vadeli düşünmek gerek. Uzun vadeli düşününce de Türk gayrimenkul pazarının büyük potansiyel taşıdığını görüyoruz. Yaptığımız anlaşma ve yabancılara yaptığımı konut satışı bunun göstergesi” dedi. Al Mazaya ile yapacakları projeler için yer arayışına başladıklarını belirten Dumankaya, yeni projelerin yanında şirketin mevcut projelerinde de ortaklıklara sıcak bakacaklarını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)