E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKore MB faizi rekor düşük seviyede bıraktı---

Kore MB faizi rekor düşük seviyede bıraktı

Kore MB faizi rekor düşük seviyede bıraktı
27 Ağustos 2020 - 08:39 borsagundem.com

Güney Kore Merkez Bankası faizi rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'de bıraktı, daralma tahminini ise yüzde 1.3 seviyesine revize etti

Güney Kore Merkez Bankası koronavirüs pandemisinin yarattığı ekonomikl zarara karşı daha fazla hamle yapılmasına yönelik baskılarla daralma tahminini revize etti ve faizi rekor düşük seviye olan yüzde 0.5'de sabit bıraktı.

Merkez Bankası tarafından Perşembe günü yapılan açıklama ile, Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin de ön gördüğü gibi yedi günlük repo faizi yüzde 0.5 düzeyinde sabit bırakıldı.

Merkez Bankası Mayıs ayındaki yüzde 0.2 daralma tahminini de yüzde 1.3 daralma şeklinde revize etti.

Güney Kore'de Mart ayından bu yana en yüksek günlük artış olan 441 yeni tip koronavirüs vakası tespit edildi.

Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Lee Ju-yeol daha fazla faiz kesintisi için yerin olduğunu fakat Merkez Bankası'nın diğer ek faiz kesintilerinin ve diğer politika araçlarını kullanmanın da yan etkileri olacağını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Korean27 Ağustos 2020 19:54

    Tabiki faiz oranı öyle olacak. Adamlaeın ülkesinde enflasyon yok. 8 sene önce ziyaret ettim koreyi. Ozaman aldığım ürünün fiyatı hala aynı . Gıda fiyatı hala aynı. Maaşlar 2500-3000$ civarı.