E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKongre’de parasal politika açmazı---

Kongre’de parasal politika açmazı

Kongre’de parasal politika açmazı
08 Mart 2019 - 11:02 borsagundem.com

Ayça Karaca "Global Bakış"ta yazıyor: ABD Kongresi uzmanları  tarafından hazırlanan 22 Şubat 2019 tarihli  yayınlanmamış hizmete özel raporda finansal kriz sonrası FED ile karar alıcılar arasında yaşanan görüş ayrılıkları yer alıyor. 

ABD Kongresi  tarihsel süreçte parasal politikanın yürütülmesi sorumluluğunu yasayla  ABD Merkez Bankası’na (FED) vermiştir. Kongre, FED’in yasada belirlenmiş olan   “azami istihdam, fiyat istikrarının sağlanması ve ılımlı uzun dönemli faiz oranları” görevlerini  yerine getirmesi için gözetim sorumluluğunu da taşımaktadır.  Bu  sorumluk kapsamında, ABD Kongresi uzmanları  tarafından hazırlanan 22 Şubat 2019 tarihli  yayınlanmamış hizmete özel  “Parasal Politika ve FED – Mevcut Politika ve Koşullar” başlıklı raporda finansal kriz sonrası FED’in politikaları, parasal politikada yaşanan son ekonomik gelişmeler ile karar alıcılar arasında yaşanan görüş ayrılıkları yer alıyor. 

AYÇA KARACA’NIN YAZISININ TAM METNİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)