E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKomutanlar darbeye karşı TV kanallarını kullandı---

Komutanlar darbeye karşı TV kanallarını kullandı

Komutanlar darbeye karşı TV kanallarını kullandı
18 Temmuz 2016 - 05:53 borsagundem.com

Geçen cuma günü gerçekleştirilen darbe girişiminin en ilginç yönlerinden biri çok sayıda komutanın bir dizi televizyon kanalına bağlanarak darbeye karşı olduklarını açıklamalarıydı

İlk önemli çıkışı Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu yaptı. Oramiral Bostanoğlu saat 01.00 sularında kısa bir açıklamayla hareketin karşısında olduğunu duyurdu: “Komuta kademesi olarak bu girişimi kesinlikle kabul etmiyoruz.”

Bir diğer önemli çıkış da İstanbul’daki Birinci Ordu Komutanı Ümit Dündar’dan geldi. Dündar saat 00.51’de AHaber’e telefonla bağlanarak “Bu hareket TSK’nın desteklemediği, küçük bir grubun meydana getirdiği bir hareket. Sayın valimiz ve emniyet birlikleriyle gerekli tedbirleri alıyoruz. Endişe edici bir durum yok” dedi. Ardından korgeneral, tümgeneral düzeyinde birçok komutan NTV kanalına telefonla bağlanarak darbe girişimine karşı açıklamalar yaptılar.

01.47: GENELKURMAY ÖZEL KUVVETLER KOMUTANI TÜMGENERAL ZEKAİ AKSAKALLI : “Eşkıyalar, paralel ihanet şebekeleri darbe girişiminde bulunmaya çalışıyor. Fakat bunlar başarılı olamadı, olamayacaklar. Görevimizin başındayız. Kısa sürede duruma el koyacağız.”

02.03: İSTANBUL 3. KOLORDU KOMUTANI ORGENERAL ERDAL ÖZTÜRK: “Sizlerin vasıtasıyla, TSK’nın emir komutası dışında herhangi bir emir olmaksızın bir takım faaliyetlere girişen bütün askeri birliklere derhal kışlalarına dönme emrini veriyorum. TSK, TBMM ve Türk halkının iradesine saygılıdır.” (Öztürk daha sonra gözaltına alındı)

02.21: JANDARMA HAREKÂT BAŞKANI TÜMGENERAL ARİF ÇETİN: “Jandarma Genel Komutanı Sayın Orgeneral Galip Mendi’nin emrini iletiyorum. Yapılan hareket bizim emir ve komuta yapımız dışında yapılan bir harekettir. Duruma hâkimiz. Milli iradeye karşı yapılmış hareketi şiddetle bastıracağız.”

02.44 DİYARBAKIR 7. KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL İBRAHİM YILMAZ: “Bu yapılan hareket TSK’nın emir komuta zinciri içerisinde değildir. Arkadaşlarımız her kimse yanlış bir hareket içerisindedirler. 7. Kolordu demokratik hukuk kuralları içinde görev başındadır.”

04.54: ANKARA EDOK MUHARİP BİRLİKLER KOMUTANI KORGENERAL METİN İYİDİL: “Birliklerimiz kışlalarında ve anayasal düzenin altında, emir komuta zinciri içerisinde yüce Türk milletinin hizmetindedir.”

04:57: KARA KUVVETLERİ EĞİTİM KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL FARUK ŞENGÜN: “Bu darbe girişimini kabul etmek mümkün değil. Emir komuta ettiğim tüm birlikler emir komuta zinciri içerisinde kışlalarında anayasal düzene bağlı olarak görevlerinin başındadırlar.”

05.39: ELAZIĞ 8. KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL YILMAZ UYUR: “TSK’nın emir komuta zinciri dışında yapılmış bu hareketi desteklemiyoruz. Milletimiz müsterih olsun. 8. Kolordu görevinin başındadır.”

06:05: ERZURUM 9’UNCU KOLORDU KOMUTANI KORGENERAL ŞEREF ÖNGAY: “Devletimizin ve milletimizin emrindeyiz. Böyle bir hareketi desteklemek mümkün değildir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)